Subscribe via: RSS

2011-02-24

FRÅN TURKIET TILL GREKLAND, GYPSY-STYLE

På något sätt lyckas man alltid bli överraskad på turné. Kontrasterna kan vara så otroligt stora och hårda. Jag har färdats i det mesta från Trabant till limousin, sett zigenarbröllop på busshållplatser och burit min skinnjacka i alldeles för många dagar i rad. Eddie Bengtsson i Page frågade mig och Mårten (Kellerman) när vi var på turné med Statemachine. ”Häurrr meåonga dauogaorrr kauon mauon hauo eitt pauorrr svauorta jijnss ijintleigijn?” (Läs det där med skånsk dialekt så hajjar ni). Att vara ute på turné är inte alltid så glammigt som många tror, även fast man får sin beskärda del av gratis sprit, flygplatslounger och skamliga förslag. En sak är iaf säker, man får vara med om grymt mycket knäppa, roliga och häpnadsväckande händelser.

Efter Edirne lyckades vi missa bussen till Grekland med 10 min (att ta sig in i EU igen kan vara en bökig historia). Men tack vare vår språkbegåvade manager Claes så lyckas vi få fatt i en taxi med en chaufför som måste ha haft turkiskt rekord i Tetris. Jag trodde aldrig all vår utrustning skulle få plats i en så liten bil (då hade vi ändå ett väldigt slimmat set den här gången) + 5 svenska gentlemän. När vi sitter på varandra i den här lilla taxin som kör i 170 mot gränsen till Grekland så känns det som att vi är med i en apokalyptisk film. Den dubbelfiliga motorvägen är full med hål stora som bombkratrar, vi möter inte en enda bil, och längs vägen står ett och annat tomt eller utbränt hus. Halvvägs till gränsen blir vi stoppade av fullt beväpnade turkisk militärpolis och nu tror vi att loppet är kört. Men sergeanten som ber att få se våra pass och undrar vad-i-helvete vi håller på med, skiter fullständigt i vår zigenartaxi och vinkar vidare oss efter att Leo visat sina ledsna kattögon. Vi lyckas iaf hinna ifatt vår lyxiga långfärdsbuss och ta oss fram till nästa gig i Kavala, Grekland.

Efter ett fantastiskt första gig i Grekland med 3 encores blir det taxi tillbaka och vila i 3 timmar innan det är dags för flyget till Aten och sista spelningen på turnén.

Σας αγαπώ! LOWE

Rickard tar dagens första espresso. Grand Hotel de Londres, Istanbul, Turkiet. 2011-02-23.

Tobias och Rickard på bussen på väg mot Edirne, Turkiet. 2011-02-23.

Soundcheck. Edirne, Turkiet. 2011-02-23.

Fotograf Jan Gustavsson (alias Mr Moersch) på hotellet i Edirne, Turkiet. 2010-02-24

Zigenarpackning vid turkiska gränsen för att hinna ifatt bussen till Grekland. 2010-02-24.

Leo live på första grekiska spelningen ever. Kavala, Grekland. 2010-02-24.

We love you! Kavala, Grekland. 2010-02-24.

2011-02-23

ISTANBUL BORDELLO

Gårdagens gig i Istanbul var rätt speciellt. Klubben The Hall låg i en gammal kyrka mittemot en transvestitbordell. De var lite sugna på efterfest, men kebaben lockade mer. Vi slog dem helt klart vad det gäller sminkningen! Innan spelningen blev det meet and greet med turkiska fans som var nyfikna på vår utrustning och vad vi gillade för musik. Själva framträdandet gick bra förutom en jävligt nonchalant ljudtekniker som var mer intresserad av att prata i telefon än att se till att vi hade ljud i monitorerna. F*cker! Ikväll är det sista giget i Turkiet. Edirne, here we come!

Ciao Rickard

2011-02-22

ORIENTEXPRESSEN TILL ISTANBUL

Den berömda Orientexpressen tog oss från Sofia till Istanbul. Sista bastionen mot Asien. Tobbe (keyboard), Leo (sång) och mr Moersch (foto) gjorde nattradio på tåget medan Rickard (bas) och Claes (manager) tog igen sig med varsin bok i den “luxuösa” kupén. Vid 3-tiden på natten blev vi utslängda ur tåget för passkontroll och visitering. I Istanbul har vi blivit inkvarterade på magnifika Grand Hotel de Londres (byggt 1892) med utsikt över havet. När det begav sig bodde bl a Hemingway och Agatha Christie här, medan rummen nu intas av hårt sminkade unga män från kalla Norden. Turkisk konfekt: check. Införskaffning av MIDI-sladdar: check. Ikväll spelar vi på The Hall. Punkt.

Love LOWE

2011-02-21

CAPTAIN MORGAN, MOERSCH & DICE

Sista giget i Bulgarien den här vändan. Cool klubb i studentkvarteren i Sofia. Lite teknikstrul pga haverad pedal. Men skam den som ger sig. Beethoven som intro i vanlig ordning och extranummer med nya singeln Breathe In Breathe Out i bejublad repris. En flaska Absinthe sumpades i golvet backstage, men vi lyckades iaf få med oss Captain Morgan och Absolut Vanilla från klubbens spritlager. Vår fotograf Janne är nu officiellt Mr Moersch och managern Claes är Mr Dice. Funta på den ordleken. Idag blir det shopping i Sofia och sen nattåg till Istanbul.

Besos LOWE

2011-02-21

WE SOLD OUT

Showen i Plovdiv var slutsåld, och rockklubben Petnoto som vi spelade på var svettig, het och fullpackad av svartklädda Bulgarer som sjöng med i alla låtar. Efterfesten kröntes av dans på bordet av en Michael Jackson wannabee och Rickard gav Tobias ett bLOWEjob på hotellet (bild coming up).

Love LOWE

2011-02-20

16 timmar resa.

Taxi Stockholm till skivbolaget Megahype.

Solna Taxi till Arlanda.

Czech Airlines till Prag, Tjeckien.

En Staropramen.

Czech Airlines till Sofia, Bulgarien.

Meet and greet på flygplatsen.

Vit minibuss mot Varna.

Trötta.

En jättestor öl av okänt märke.

Linecheck.

Smink och på med kängorna.

Intro: Beethoven.

3 rock shots.

Showtime!

2011-02-18

”THIS AIN’T ROCK’N’ROLL, THIS IS …”

LOWE on tour. I öst. Igen. OK att vissa kallar oss för synthrock (vi föredrar dock Pop Noir), men att gå upp innan kl 5 är fan inte ens i närheten av rock’nroll. Måtte djävulen ta tidiga flighter!

Senaste turnén i slutet 2010 i USA och Kanada var BIG BIG BIG. Stora portioner, lots of sugar, transfetter och människor. Nu, tillbaka till verkligheten. Sju gig på raken i Bulgarien, Turkiet och Grekland. Start i Varna (Bulgarien, vid Svarta Havet), via Istanbul med avslut i Aten, Grekland.

Scenkläderna är packade och vi säger hej då till fosterlandet. Hörs när vi är i Bulgarien!

Love LOWE