Subscribe via: RSS

Acretongue tillbaka efter 7 års tystnad

Posted on 02 December 2018

Acretongue tillbaka efter 7 års tystnad

Sju långa år har passerat sedan Acretongue släppte Strange Cargo (2011) men nu är Nico Janse van Rensburg alias Nico J. äntligen tillbaka med nytt material.

Ghost Nocturne är titeln på den nio spår långa skapelsen och precis som tidigare så verkar drömskt hypnotiska känslostämningar vara i den ständigt nyskapande och experimenterande sydafrikanens sikte.

Det nya albumet beskrivs dock i pressreleasen som att vara mer mångsidigt än sin föregångare. Inte bara när det gäller sången, som stämmer är mer varierad, men också på olika sätt som den ställer upp sin rytmiska struktur och takt. Kompositionerna omger sina lyssnare som drömmar, ibland konstiga, ibland optimala, ibland i långsam takt, men alltid med surrealistisk men noggrann elektronisk precision och värme. En elektronisk “musik nocturne”.

Lyssna på de två första smakprovet “Abacus” och “Requiem” samt ytterligare utkast från albumet (nedan).

Utöver den ordinarie digipak-utgåvan (med 16-sidig booklet) så levereras albumet även i en till 300 exemplar begränsad “midnight edition” *** som kan förbokas här redan nu där extradiscen utöver förlängda versioner och remixer signerade 2nd FaceRotersandArchitect och Encephalon även inkluderar det exklusiva bonusspåret “Nigh(t)error”.

Ghost Nocturne släpps den 1 februari via Dependent Records.

Tracklist

01. Abacus
02. Requiem
03. Endling’s Call
04. Nocturne I – Dawn Crimson
05. Contra
06. Nightrunner
07. Minutia’s Curse
08. Nocturne II – The Drowning Hour
09. Haven

 

Bonus disc***

01. Nightrunner (Single mix)
02. Nightrunner (2nd Face remix)
03. Contra (Rotersand Rework)
04. Nightrunner (Extended)
05. Nightrunner (Architect remix)
06. Flowers In The Attic (Encephalon remix)
07. Night(t)error

Share Button

Comments are closed.