Subscribe via: RSS

Industritechno-hybriden Empirion introducerar nytt album

Posted on 10 September 2018

Industritechno-hybriden Empirion introducerar nytt album

Brittiska industritechno-hybriden Empirion, med den Essex-baserade duon Austin “Oz” Morsley och Jamie Smart bakom maskinerna, plockas nu upp av tyska jätten Dependent lagom till dess att akten släpper sitt första nya egna låtmaterial på över två decennier.

Som en introduktion till det kommande albumet Resume så släpps nu sexspårs-EP:n “I Am Electronic/Red Noise” som kan förbeställas på CD samt i svart eller röd vinyl här redan nu. Utöver de fyra originalspåren inkluderas omarbetade versioner signerade Rotersand och Victor Pill. (Spana in videon till titelspåret nedan!)

Empirion bildades redan 1993 och släppte under nittiotalet en handfull i klubbsammanhang framgångsrika 12″ och EP:s samt fullängdaren Advanced Technology (1996) och deras musik beskrivs av många som en dansant, modern och spännande mix av breakbeat, trance och techno med element hämtade från såväl 90-talets Nitzer Ebb som den nya vågen av intelligent dance music.

Empirion har under 2000-talet också levererat ett antal starka remixer på spår från band som The Prodigy och Front 242.

I Am Electronic/Red Noise släpps den 21 september via Dependent Records.

Tracklist

01. I Am Electronic
02. Red Noise
03. Red Noise (Rotersand Rework)
04. Strange
05. Clear the Area

Share Button

Comments are closed.