Subscribe via: RSS

Keith Milo (Cause & Effect) preppar inför albumsläpp med Solsun

Posted on 01 August 2018

Keith Milo (Cause & Effect) preppar inför albumsläpp med Solsun

Amerikanen Keith Milo preppar nu ytterligare inför släppet av den första Pledgemusic-finansierade fullängdaren med soloprojektet Solsun, som har varit den forne Cause & Effect-keyboardisten och sångarens huvudsakliga fokus sedan synthpopakten gjorde sina sista inteckningar i diskografin med Artificial Construct (Part One) (2010) och Artificial Construct (Part Two) (2011).

Med totalt tre singelsläpp sedan den första dubbelsingeln “The Only Ones? / Eccentric Uncle” (2016) i bagaget, så värmer nu Solsun upp ytterligare inför albumsläppet. Fyraspårs-EP:n The Black & White EP innehåller, utöver de två A-sidorna “Siren Call” (med gästspel på körsång av Anything Box-sångerskan Dania Morales, se videon nedan) och “True Blue (Lovesong)”, även två remixer på de sedan tidigare släppta spåren “Eccentric Uncle” och “Punch Up”.

EP:n släpps digitalt men inkluderas gratis till alla som stöttar albumsläppet via kampanjen på Pledgemusic.

Cause & Effect bildades 1990 av Robert Rowe och Sean Rowley där den förstnämnda tragiskt avled efter en astmaattack vid ett liveframträdande 1992. Keith Milo och tredjemedlemmen Richard Shepard gjorde sedan Robert Rowe sällskap i Cause & Effect som, tillsammans med en handfull andra akter, var ett av de absolut största namnen på 90-talets starka nordamerikanska synthpopscen. Cause & Effect gjorde sin självtitulerade albumdebut 1991 och släppte fram till 1997 ytterligare tre studioalbum och en lång rad singlar och EP:s.

The Black & White EP släpps den 6 augusti.

Tracklist

01. Siren Call
02. True Blue (Lovesong)
03. Eccentric Uncle (7″ cut mix)
04. Punch Up (Queen B mix)

Share Button

Comments are closed.