Subscribe via: RSS

Kimmo Karjalainen (Neuroactive) släpper nytt med Huminoida

Posted on 11 April 2018

Kimmo Karjalainen (Neuroactive) släpper nytt med Huminoida

Kimmo Karjalainen, som efter Vesa Rainnes avhopp mellan 1998 och 2000 tog över mikrofonen i trion Neuroactive och som även är känd från electro/industrial-bandet [Active] Disease Control, presenterar nu den andra fullängdaren med det egna synthpopprojekt Huminoida, som han startade 2007.

The Grey Area innehåller nio nya spår av Humoidas mörka personliga synthpop och släpps utöver den ordinarie CD-utgåvan även i en till 200 exemplar begränsad genomskinlig/orange vinylutgåva som kan beställas här och albumet är uppföljaren till Whiter Album som släpptes 2011.

 

Neuroactive bildades 1991 av Advanced Art– och Bliss Baby-bekantingen Jarkko Tuohimaa, Vesa Rainne och Ville Brusi, den sistnämnda numera aktiv med electropopduon Flux Fin. Bandet albumdebuterade med Morphology (1994) och var senast (utan Kimmos inblandning) albumaktuella med bandets sjunde studioalbum Electra som släpptes 2015.

The Grey Area släpps på den 20 april via Out of Range Records.

 

Share Button

Comments are closed.