Subscribe via: RSS

Mer poppig synthwave från The Rain Within

Posted on 07 February 2018

Mer poppig synthwave från The Rain Within

Amerikanska synthwave/synthpop-akten The Rain Within presenterar nu detaljerna kring den kommande fullängdaren “Atomic Eyes”.

Albumet blir The Rain Withins andra som släpps via skivbolagsetiketten Negative Gain och aktens sjätte sedan man på egen hand debuterade med “Pain Management” (2010).

“Det finns en punkt att nå fram till som konstnär, där saker verkligen träffar mitt i prick och när din vision blir tydlig. Atomic Eyes är produkten som gett tagit mig fram till det ögonblicket. Jag känner att jag har hittat ett sätt att kunna inkludera såväl inslag från synthwave som synthpop utan att behöva vattna ner någon av ingredienserna och kunna skapa en ljudbild som är unik tillsammans med min egen röst i samma veva. Jag tror att Atomic Eyes kommer både att få folk att vilja dansa som att vara introspektiva till lika stora delar.” – säger hjärnan och rösten bakom projektet som är den Charlottesville-baserade Andy Deane.

“Atomic Eyes” är utan tvekan bandets mest ambitiösa album hittills och det slår samman synthwave och synthpop samtidigt som det bryter alla regler på vägen. Soundet lyckas vara mer aggressivt, visceralt och optimistiskt samtidigt som det framgångsrikt bygger broar mellan 80-talet och dagens moderna elektroniska pop.

Albumet släpps digitalt, innehåller 13 spår och första singeln “Like the Devil” finns ute nu (lyssna nedan).

“Atomic Eyes” släpps den 14 februari via Negative Gain Productions.

Share Button

Comments are closed.