Subscribe via: RSS

Psyche skildrar morgondagens ungdom på ny singel

Posted on 13 October 2017

Psyche skildrar morgondagens ungdom på ny singel

Psyche återvänder nu med det första nya låtmaterialet på nästan tretton år.

“Youth of Tomorrow” heter den kommande singeln och låten tar kanadensiska Darrin Huss numera legendariska synthpopakt tillbaka till det gotiskt spöklika och jazzinfluerade synthpopsoundet där allt en gång började med åttiotaletestetik, analogsynthar och tribalrytmer i den storslagna produktion som genom åren har givit Psyche sin kultstatus.

“Låten är en cynisk men högtidligt hymn. Den öppnar ögonen för dagens desillusionerade ungdomar och är demografisk nostalgi för åttiotalet samtidigt som den blickar framåt mot en alltmer pengamässigt fokuserad framtid” – berättar Darrin.

Den mörka och alternativa touchen på “Youth of Tomorrow” lämnar ett avtryck i den nya cold wave-generationen och trummaskinen som används i låten är den legendariska modellen från Oberheim som ursprungligen användes på “The Brain Collapses” (1985).

(Spana in Rob Barrialess video och lyssna/förbeställ singeln på bandcamp nedan)

Trespårs-EP:n, som utöver en förlängd version av titelspåret även inkluderar b-sidan “Truth or Consequence” släpps såväl digitalt som i en begränsad cremefärgad 12″ vinylutgåva som kan förbokas här redan nu.

“Youth of Tomorrow” släpps den 1 december via Artoffact Records.

Tracklist

A1.  Youth of Tomorrow (Extended mix)
B1.  Youth of Tomorrow
B2. Truth or Consequence

 

Share Button

Comments are closed.