Subscribe via: RSS

Nattliga hjältedåd väntas på uppföljaren från Legend

Posted on 28 September 2017

Nattliga hjältedåd väntas på uppföljaren från Legend

Succéduon Legend, som albumdebuterade med den hyllade “Fearless” (2012) återvänder nu med uppföljaren “Midnight Champion”.

På det kommande albumet från den isländska duon, som består av Halldór A. Björnsson och Mínus-sångaren Krummi Björgvinstar, får vi tio nya spår i bandets originella stil som hämtar sina influenser från såväl mörk synthpop som stämningsfull darkwave. Varje låt tar lyssnaren vidare in i ett till synes annorlunda universum från låten innan. Stämningsfull, introspektiv postpunk knyts ihop med dansanta electrohits och gitarrkryddad electrorock i de nyskrivna låtarna som förgylls med Krummi Björgvinstars originella sångröst.

Lyssna på smakproven “Frostbite” och “Captive” (nedan) och spana in videon till titelspåret på www.revolvermag.com.

“Midnight Champion” är inspelat i duons hemland i Studio Neptunus och Unstudios och omslagsdesignen är signerat Branca Studio som tidigare har arbetat med bland andra Danko Jones, Pentagram, Black Dahlia Murder och Swans.

Utöver de ordinarie utgåvorna på CD och kassett så levereras albumet även i två begränsade vinylutgåvor i kräm- respektive svart färg som kan förbokas här samt i en komplett samlarbox innehållande samtliga utgåvor.

“Midnight Champion” släpps den 13 oktober via Artoffact Records.

Share Button

Comments are closed.