Subscribe via: RSS

Berlininspirerad Android Lust släpper sjätte

Posted on 30 July 2017

Berlininspirerad Android Lust släpper sjätte

Med fem studioalbum i bagaget så är nu Android Lust redo att presentera detaljerna kring den kommande fullängdaren “Berlin” (Crater V2).

Bakom den kryptiska monikern finner vi den Bangladeshfödde och numera Los Angeles-stationerade Shikhee D’iordna och influenserna till det nya materialet har insupits ifrån storstäder. Albumet är uppföljaren till “Crater Vol. 1” (2013) och där föregångaren “The Human Animal” (2010) var inspirerad av New York så hämtad det nya albumet, precis som titeln antyder, istället sin inspiration från Berlin.

“Berlin har alltid haft en stor dragningskraft för mig, av många skäl och staden har fött mer än några få av mina musikaliska hjältar.”

“En stad är ett levande väsen. Genom de generationer som går igenom den, utvecklar de historiska epokerna som förändrar den, den kultur och konst som trivs och utvecklas inom den, är en stad ett väsen som utvecklar en egen personlighet. Denna identitet är stor, gammal och spretig, skild från alla andra och vilar i själva tegelstenarna och virket som DNA.”

“En person som försöker att känna till staden fullt ut finner det omöjligt, eftersom en varelse från en tredimensionell existens skulle misslyckas med att förstå livet i fem dimensioner. Själen i en stad kan bara glimtas i ögonblicksbilder av tid och rymd.” – förklarar Shikhee.

Android Lusts musik hämtar influenser från en lång rad genrer och stilar. Lyssna på det första smakprovet “Daughters of Dawn” (nedan).

“Berlin/Crater V2” släpps den 18 augusti via Synthellec Music.

Share Button

Comments are closed.