Subscribe via: RSS

Intervju: Richard Barbieri (Japan)

Posted on 01 June 2017

Intervju: Richard Barbieri (Japan)

Lustans Lakejer fick ihop en framgångsrik Sverigeturné med 35-årsjubileumet av new romantic-plattan Uppdrag i Genève.

Efter det sextonde framträdandet i Uppsala i helgen släppte de nyheten att Japan-keyboardisten Richard Barbieri kommer följa med på nästa 35-års jubileumsturné, med albumet “En plats i solen” som Barbieri producerade 1982.

 

 

Alexander Johansson mötte Barbieri, trummisen Christer Hellman och sångaren Johan Kinde på hotell Grand Central by Scandic i Stockholm inför de första repetitionerna.

Internationell förstärkning till Lustans Lakejer

Barbieri berättade att han i början av 80-talet uttryckt intresse för att producera andras musik för sitt skivbolag och när han blev kontaktad av Lustans Lakejer, på Christer Hellmans initiativ, var det bara att åka över till anrika Polarstudion. Parallellt med Lustans-inspelning pågick Phil Collins produktion av ABBA-Anni-Frid Lyngstad album “Something’s going on”, ”so there were nice sessions going on” menade Barbieri som hade ljusa minnen av sitt första producentuppdrag med långa ljusa sommarkvällar i Stockholm och att Italien vann fotbolls-VM. Genom åren har han behållit kontakten med Sverige och nyligen producerat Lisen Rylander Löve, sångerska i svenska Midaircondo, i Halmstad.

Han tyckte Lustans Lakejer påminde honom om Japan. Alla var unga men samtidigt seriösa. De hade väl definierade roller men kunde också ta gemensamt ansvar för helheten. Han beskrev det psykologiska ansvaret som producent, att få alla att prestera på deras högsta personliga nivå, och jämförde det med en fotbollscoach. Johan Kinde framhöll de fina synthljuden Barbieri tillförde med sin Prophet 5. Mest nöjd är Barbieri alltjämt med introt till “En främlings ögon” och “En kyss för varje tår”.

Barbieri släppte sin tredje soloskiva “Planets + Persona” nyligen och har redan turnerat en del med den i Storbritanien och såg fram emot att turnera med Lustans Lakejer i Sverige.

Share Button

Comments are closed.