Subscribe via: RSS

OMD – nytt album och turné

Posted on 15 May 2017

OMD – nytt album och turné

OMD (Orchestral Manouever in the Dark), som senast var albumaktuella med “English Electric” (2013), återvänder nu med det nya pledgemusic-finansierade albumet “The Punishment of Luxury” som släpps tidigt i höst.

I samma veva presenterar även den brittiska kvartetten, som numera består av Andy McCluskey, Paul Humphreys, Martin Cooper och Malcolm Holmes, detaljerna kring den kommande turnén som inleds i Cookham (Berkshire) den 20 maj.

Albumets titel är hämtat från den italienske konstnären Giovani Segantinis verk med samma namn och förutom de ordinarie 12-spårs utgåvorna, som kommer på såväl CD, vinyl och kassett, så paketeras “The Punishment of Luxury” i tio ytterligare samlarboxar som i vissa fall även inkluderar en making of-DVD med videoinspelningar från arbetet med albumet.

OMD gjorde sin självtituelerade albumdebut redan 1980 då man även släppte uppföljaren “Organisation” och gjorde comeback i ny tappning med “History of Modern” (2010) fjorton år efter man släppte “Universal” (1996).

“The Punishment of Luxury” släpps den 1 september via 100% Records.

Tracklist

01. The Punishment of Luxury
02. Isotype
03. Robot Man
04. What Have We Done
05. Precision & Decay
06. As We Open, So We Close
07. Art Eats Art
08. Kiss Kiss Kiss Bang Bang Bang
09. One More Time
10. La Mitrailleuse
11. Ghost Star
12. The View From Here

Share Button

Comments are closed.