Subscribe via: RSS

X-Marks the Pedwalk tillbaka med “Secrets”

Posted on 15 February 2017

X-Marks the Pedwalk tillbaka med “Secrets”

Två år har nu passerat sedan X-Marks the Pedwalk släppte den strålande “The House of Rain” (2013), men efter ett par andra utflykter i sidoprojekt som SN-A, så är nu den forne Ringtail Snorter och U-Tek-bekante Andre Schmechta tillsammans med frun och tillika sångerskan Stefanie Eckmann-Schmechta tillbaka med nytt material.

Det kommande albumet “Secrets” innehåller nio nya spår från bandet som spinner mellan modern innovativ electro och futurepop till atmosfäriska hymner som hämtar influenser från en lång rad elektroniska stilar.

Lyssna på över 15 minuter smakprov från albumet nedan!

X-Marks the Pedwalk bildade André tillsammans med  Jörg Böhme redan under åttiotalet, då under bandnamnet Scarecrow. Efter det första singelsläppet “Black Door” så erbjöds duon ett skivkontrakt av det numera legendariska skivbolaget Zoth Ommog Records varpå man inför debutalbumet “Freaks” (1991) ändrade namn till X-Marks the Pedwalk.

Genom åren har bandets musik skiftat från det tidiga nittiotalets grovhuggna industrial och EBM till det sena nittiotalets technoinfluenser. Bandets nutida sound introducerades i sin tur när man efter fjorton års tystnad återvände med “Inner Zone Journey” (2010) och utöver det tidigare nämnda senaste albumet “The House of Rain” (2013) har man sedan dess även släppt det mycket starka “The Sun, The Cold and My Underwater Fear” (2012).

CD-utgåvan inkluderar även ett klistermärke och en knapp.

“Secrets” släpps den 24 mars via Meshwork Music.

Tracklist

01. Masterpiece
02. Secrets
03. Ghost
04. Sacred
05. Photomatique
06. Breathe
07. Prisoner
08. One Time
09. Crankmachine


Share Button

Comments are closed.