Subscribe via: RSS

The Force Dimension gör comeback via Daft Records

Posted on 01 February 2017

The Force Dimension gör comeback via Daft Records

The Force Dimension, vars tredje fullängdsalbum “Deus Ex Machina” släpptes för inte mindre än 27 år sedan (1990) är nu tillbaka i rampljuset.

Den holländska duon, som består av Betty Correa och Rene van Dijck, har nu plockats upp av The Klinik och Dive-bekantingen Dirk Ivens etikett Daft Records inför det kommande helt nya albumet “Machinesex”.

Den första singeln “Crushed by the Chips” släpptes redan 2015 (se videon till denna samt ytterligare två smakprov nedan). Det kommande albumet innehåller 13 nya spår från den av många numera kultförklarade EBM-akten.

The Force Dimensions första demokassett uppmärksammades av Revolting Cocks– och My Life With the Thrill Kill Kult-producenten Luc Van Acker och resulterade i bandets självtitulerade debutalbum 1988. Albumet släpptes redan senare samma år i en nyproducerad utgåva kallad “Blue version”, där låtmaterialet tuffades till en hel del.

The Force Dimension har även släppt den fristående singeln “Sunna” den här månaden (se videon nedan).

“Machinesex” släpps den 17 februari via Daft Records.

Tracklist

01. In Town
02. Today I’m dead
03. Zombie Kids
04. Exploit
05. Crushed by the Chips
06. Dirt
07. Be naked
08. Terrified
09. Century Dolls
10. Burnin’
11. Don’t push
12. Feels like Stone
13. Land of the Deep Dawn
Share Button

Comments are closed.