Subscribe via: RSS

Erasure gästar Sverige och presenterar “World Be Gone”

Posted on 24 February 2017

Erasure gästar Sverige och presenterar “World Be Gone”

Erasure, med den forne Depeche Mode– och Yazoo-legendaren Vince Clarke och sångaren Andy Bell, som senast var albumaktuella med “The Violet Flame” (2014) presenterar nu den brittiska synthpopduons sjuttonde album “World Be Gone”.

Det nya albumet är för ovanlighetens skull producerat av duon själva och innehåller tio nya spår där duon önskar ge en tankeväckande undersökninga av världen och den senaste tidens politiska omvälvningar.

“Självklart har det nuvarande politiska klimatet bidragit med massor av idéerJag tror att det finns en smygande opinion där människor snart sakta vaknar upp och vill yttra sig. Jag hoppas att folk kommer att ta albumet på ett positivt sätt och att det kommer att bidra till optimism för att väcka pöbeln” – säger sångaren Andy Bell.

“World Be Gone” släpps såväl digitalt som på vinyl, CD och kassett och kan redan nu förbeställas via bandets kampanj på Pledgemusic.

Den 27 maj inleder Erasure den över 30 datum långa Europaturnén på 02 Arena i skottska Glasgow, en turné som även tar bandet till Tele2 Arena i Stockholm den 29 juli och sedan också Oslo och Köpenhamn i början av augusti.

“World Be Gone” släpps den 19 maj via Mute Records.

  

Tracklist

01. Love You to the Sky
02. Be Careful What You Wish For!
03. World Be Gone
04. A Bitter Parting
05. Still It’s Not Over
06. Take Me Out of Myself
07. Sweet Summer Loving
08. Oh What A World
09. Lousy Sum of Nothing
10. Just a Little Love

Share Button

Comments are closed.