Subscribe via: RSS

16 Volt-gitarrist på nytt album från Cynical Existence

Posted on 22 February 2017

16 Volt-gitarrist på nytt album från Cynical Existence

Den forne Menschdefekt och Project Rotten-bekantingen Fredrik Croona, som under de senaste två åren även har släppt inte mindre än två soloalbum, återvänder nu med den fjärde fullängdaren “Dying Light” med sitt aggrotechprojekt Cynical Existence.

På det senaste fullängdsalbumet “We are the Violence” (2015) arbetade den mycket produktive göteborgaren, som under Cynical Existence-monikern även släppte minialbumet “Echoes” under 2015, med George Klontzas från PreEmptive Strike 0.1 och Rave the Reqviem-bekantingen Filip Lönnqvist.

(Lyssna på smakprov nedan)

På det nya albumet, vars första singel “Through My Eyes” släpptes förra året, har den sistnämnda ersatts med bassisten och gitarristen Erik Gustafson, som tidigare har spelat med bland andra 16 VoltTherion och Dismember så vissa inslag av gitarr i Cynical Existences medryckande och melodiska aggrotech är med andra ord att vänta.

“Dying Light” innehåller, utöver de 12 ordinarie nyskrivna låtarna, även tre bonusremixer av Freaky MindIron Clad och Cutoff:Sky.

“Dying Light” släpps den 3 mars via Advoxya Records.

Tracklist

01. Edge Of Sanity
02. Utopia Burning
03. Fuck Your Crew
04. Through My Eyes
05. As I Break Down
06. Thank You
07. Wasteful Scum
08. I
09. As The World Stops
10. Hate By Design
11. End Of The Line
12. We Will Burn
13. Fuck Your Crew (Freaky Mind edit)
14. Through My Eyes (Iron Clad version)
15. Static (CutOff:Sky remix)Share Button

Comments are closed.