Subscribe via: RSS

Nytt material från Retronic Voice

Posted on 22 January 2017

Nytt material från Retronic Voice

Efter debuten med “Awakening” (2012) så är den svensk-tyska synthpop/italodisco-duon Retronic Voice nu tillbaka med nytt material. De två nya singlarna “The Queen” och “Sea of Life” släpptes tidigare den här månaden (lyssna nedan).

Retronic Voice startades 2008 när (sångaren) Daniel Pettersson från Sverige och Marco Rochowski från Tyskland träffades över internet och fattade tycke för varandras musik. Killarna startade ett projekt tillsammans men har under de fyra år som de arbetade med debutalbumet så träffades de aldrig på riktigt. Det gemensamma arbetet under många långa nätter kommunicerandes via chat resulterade i det nyss nämnda debutalbumet som släpptes via det amerikanska skivbolaget Space Sound Records 2012.

“Awakening” spred sig över världen och gick som allra bäst i östeuropa där det första singelsläppet “Feel the Night” roterades flitigt flera radiostationer när det begav sig. Bandet beskrevs av en polsk tidning som den perfekta korsningen mellan Modern Talking och Wolfsheim vilket är en väldigt träffande beskrivning av bandets sound.

Share Button

Comments are closed.