Subscribe via: RSS

Obsession of Time – “Time and Space”

Posted on 05 December 2016

Obsession of Time – “Time and Space”

Format: (EP) Digital
Skivbolag: Fools Parade Production
Releasedatum: 4 november 2016
Genre: Synthpop, electropop
Bandmedlemmar: Andreas Ohlsson, Jane Jarl, Fredrik Frostengren
Land: Sverige
Recensent: Stefan Last

 

HemsidaFacebookTwitterLast.fmtidalSpotifygoogleplayitunesDiscogsBandcampSoundcloudReverbnation

(English version below)

En uppföljare som levererar

När malmöbandet Obsession Of Time släppte debut-EPn ”Time For Reflection” i början av året var det en positiv ny bekantskap för många av oss och som fick en att se fram mot mer. Nu avslutar de året med att släppa uppföljaren ”Time and Space”.

Motsvarar då den nya EP:n förväntningarna? Det korta svaret är ”ja”. Den består av fem små lyckopiller av elektronisk pop som förtjänstfullt följer det inslagna spåret från debuten. Jane Jarl visar åter framfötterna med sina starka sånginsatser, som exempelvis på öppningsspåret ”Galactic Journey”. Kanske bjuder inte ”Time and Space” på några direkt omvälvande överraskningar om man ställer den i relation till ”Time For Reflection”, men den utgör en gedigen och naturlig fortsättning till sin föregångare. Det spår som sticker ut mest i förhållande till låtarna på debut-EP:n får nog sägas vara avslutande instrumentalen ”Spacecraft One” som snabbt klev fram som en favorit.

Obsession Of Time har förvaltat grunden de lade med debuten väl, och jag avslutar denna recension med samma ord som jag avslutade den om debuten: Törs vi hoppas på ett album snart? Jag håller tummarna…

7/10 MYCKET BRA!

Obsession of Time följer upp med ytterligare EP

Tracklist

01. Galactic Journey (03:58)
02. Electronic Visions (04:07)
03. Warm Space (04:03)
04. Forgotten World (05:47)
05. Spacecraft One (04:25)

(English version below)

A follow-up that delivers

When Malmö-based Obsession Of Time released their debut EP ”Time For Reflection” at the beginning of this year it was a pleasant new aquaintance for many of us, making us look forward to more from the band. As 2016 is drawing to a close they wrap the year up by releasing the follow-up ”Time and Space”.

So, how does the new EP live up to the expectations? The short answer is ”very well indeed”. The EP consists of five electronic pop gems that follows the path of the debut very well. Jane Jarl once again shows she’s got what it takes behind the mic, as, for example, on the strong opener ”Galactic Journey”. ”Time and Space” may not offer any huge surprises compared to ”Time For Reflection”, but it does provide a solid and natural continuation of its precursor. The track that stands out most in relation to the ones on the debut would have to be the instrumental EP closer ”Spacecraft One” which quickly became a favourite.

Obsession Of Time have successfully built upon the foundation laid down by the debut, and I’ll close this review with the same words that I closed the one regarding the debut: Dare we hope for an album soon? Keeping my fingers crossed…

Share Button

Comments are closed.