Subscribe via: RSS

Slutet på början för Red Cell

Posted on 08 November 2016

Slutet på början för Red Cell

Red Cell, som under de senaste två åren sakta och försiktigt har presenterat nytt låtmaterial i olika sammanhang presenterar nu bandets tredje album “Endings and Beginnings”.

Det senaste smakprovet på det nya materialet, singeln “Vial Of Dreams”, släpptes i våras och följde upp förra årets “Taking Back the Crown” som redan har hunnit med att medverka på ett par samlingsskivor sedan det begav sig (lyssna nedan).

“Endings and Beginnings” innehåller tio nya spår som enligt pressreleasen åter tar Red Cell tillbaka till de mer poporienterade jaktmarkernna, med ett sound som beskrivs som en mix av Depeche Mode och modern elektronisk musik.

Den Stockholm/Örebro-baserade trion Red Cell bildades under vintern 2002-2003 av Per Linnerblad och sångaren Jimmy Skeppstedt och efter den första demon 2003 så gjorde man sedan sin albumdebut med “Hybrid Society” 2005. Trion, som tidigare inte har varit rädda för att experimentera med en rad olika stilar, var senast albumaktuella med “Lead or Follow” (2008).

Albumet släpps skivbolagets vana trogen även i en till 200 exemplar begränsad dubbel-CD där bonusdiscen*** utöver en alternativ version på “Plastic People” och en tidig demo även inkluderar remixer signerade bland andra PixelboyXenturion Prime och Thomas Almgren.

“Endings and Beginnings” släpps den 9 december via Progress Productions.

Tracklist

red_cell_endings_and_beginnings

01. Underground Windows
02. Vial of Dreams
03. The Ladder
04. Past the Pale
05. (We’ll Never Have) Another Moment
06. Taking Back the Crown
07. Lucid
08. The Ones
09. Search
10. Persistent

Bonus Disc ***

01. Vial of Dreams (Van Der Hyl Remix)
02. The Ladder (Xenturion Prime Remix)
03. Lucid (Pixelboy Remix)
04. The Ladder (Cowboy Version)
05. Past the Pale (Early Demo)
06. Vial of Dreams (Tomas Almgren Remix)
07. The Ladder (Twiddl Remix)
08. Plastic People (2013 Version)


Share Button

Comments are closed.