Subscribe via: RSS

Nytt solomaterial från Kalle Lindberg (Cardinal Noire)

Posted on 25 October 2016

Nytt solomaterial från Kalle Lindberg (Cardinal Noire)

Kalle Lindberg (från Cardinal Noire) är nu redo att presentera det första självtitulerade fullängdsalbumet med soloprojektet Protectorate.

Protectorate släppte på egen hand den första EP:n “Come Fall” redan 2012 och har nu plockats upp av den italienska etiketten EKProduct som även släppte Cardinal Noires självtitulerade debutalbum förra året.

Soloprojektet Protectorate påminner en hel del om Cardinal Noire och på den självtitulerade debute presenterar finländaren, tillsammans med Cardinal Noire-programmeraren Lasse Alander, åtta spår av komplex electro-industrial med en brutal mix av aggressiv sång, geometriska rytm- och sequencer-programmeringar och mörka neurotiska syntharrangemang med en stor dos av atmosfär och spänning med många överraskningsmoment.

(Lyssna på smakprov nedan)

“Protectorate” släpps den 11 november via EKProduct.

Tracklist

protectorate-protectorate-2016

01. Exile
02. Infocon
03. Clean Break
04. Neoreaktion
05. Proconsul
06. Overproduction
07. Severed Heads
08. Empty Faces

Share Button

Comments are closed.