Subscribe via: RSS

Nittiotalsakten Syntec återvänder med nytt material

Posted on 01 September 2016

Nittiotalsakten Syntec återvänder med nytt material

Syntec, som under mitten av nittiotalet slog igenom på bred front med klubbhits som “Puppets” och “It Takes A Word” via det legendariska skivbolaget Machinery Records, är nu tillbaka med bandets första nya låtmaterial sedan man släppte bandets andra album “Upper World” (1995).

Det kommande albumet “The Beginning” innehåller elva nya spår och föregås av singeln “Catch My Fall” (med gästspel av Blind Passenger) som släpps den 16 september (lyssna nedan). Denna inkluderar, utöver originalversionen, även remixer signerade Enter and FallVersus och Scott Bells.

 

Tyska Syntec, som består av Tobias Hartwig och Uwe Kallenbach, bildades 1992 och debuterade med “The Total Immersion” (1993). Bandet var en av de tongivande och tidiga akterna på det numera klassiska skivbolaget som genom åren även har introducerat akter som And OneDance or DieSnogOomph! och Swamp Terrorists.

Bandet återvänder för några år sedan till konsertscenerna och släppte tidigare i år samlingen “Puppets & Angels” som en del av Infacted Recordings populära klassikerserie.

“The Beginning” släpps den 23 september via Infacted Recordings.

syntec_the_beginning

Tracklist

01. Back to the Beginning
02. Catch My Fall
03. Devil in Heaven
04. I don’t want to lie anymore
05. When I call your Name
06. The End of the World
07. Libertè
08. Leave Me – Love Me
09. She’s gone
10. Send Me an Angel
11. January

 

Share Button

Comments are closed.