Subscribe via: RSS

Pankow-debut i remastrad utgåva

Posted on 09 January 2016

Pankow-debut i remastrad utgåva

Italienska pionjärerna Pankows debut, mini-album “Throw Out Rite”, som endast släpptes på kassett via Electric Eye Records 1983, kommer nu i en remastrad version på CD och vinyl.

Spåren på den bland samlare hett eftertraktade kassetten släpptes aldrig på vinyl när det begav sig och dessa finns heller inte att återfinna på något av bandets efterföljande album. “Throw Out Rite” inleds med en sublim version av klassikern “Das Wodkalied” och på den underfundiga “Rendez-Vous dans Un Bois” gästspelar Einstürzende Neubauten-bekante Blixa Bargeld.

Hela minialbumet är inspelat på analog utrustning (Roland RE301, TR 606, TB303 och 100m) och är en unik artefakt av 80-talets experimentella och nyskapande period i genren.

Albumet, som även släpps i en begränsad svart respektive vit vinylutgåva, är remastrat från originalbanden och CD:n kommer även med 4 bonusspår ** som spelades in samma år (1983). Originalomslaget som designades av Maurizio Fasolo har restaurerats och CD:n presenteras i deluxe digipak med speciella silverfärgskikt, samt en snygg booklet.

“Throw Out the Rites” släpps den 16 januari via Artoffact Records.

Tracklist

pankow_throw_out_rite

1. Das Wodkalied
2. Rendez-Vous Dans Un Bois
3. Wait And Search
4. Zz Walhalla
5. Destiny
6. I’m Food For You
7. Voce **
8. Satellite **
9. Spinnen **
10. Senza titolo **

 

Share Button

Comments are closed.