Subscribe via: RSS

Metroland hyllar avliden medlem på nytt album

Posted on 08 January 2016

Metroland hyllar avliden medlem på nytt album

I augusti 2015 drabbades Metroland av en stor tragedi när deras ljudtekniker och mycket nära vän Louise Zachert, alias Passenger L, avled.

Som en personlig hyllning har de övriga två medlemmarna Passenger A och S nu skapat ett helt nytt album från början där var och en av de elva spåren är deras sätt att säga tack och adjö till sin nära vän och bandkollega.

Låtarna på albumet förevigar det som Louis betyder för bandet i allmänhet och de båda andra medlemmarna på ett personligt plan: Hans kvicka e-postrubriker, namnet på hans inspelningsstudio, hans äkta kärlek för elektronisk musik, hans andra musikaliska projekt och, framför allt, livet självt.

Jämfört med materialet på tidigare album kommer lyssnaren säkert märker en mörkare, något fylligare ton och samtidigt återupptäcka det typiska Metroland-soundet och lekfull experimentation med analoga syntar, pulserande rytmer och effektiva samplingar.

Metrolands tredje fullängdare är inte bara ett album, det är en djup produktion fylld med känslor och ett uppriktigt ärligt budskap i allmänhet, men till Louis Zachert i synnerhet. Det här albumet är inte en kommersiell produkt. Det är en hyllning, i alla möjliga aspekter.

Metroland består av de forne Ionic Vision-bekantingarna Andy de Decker och Sven Lauwers. Duon albumdebuterade med “Mind the Gap” (2012) och följde upp med “Triadic Ballet” förra året.

“Things Will Never Sound the Same Again” släpps den 16 februari via Alfa Matrix.

Tracklist

metroland_things_will_never_sound_the_same_again

01. Tune In
02. Vie (Mental Impressions Reproduced by Electronic Means)
03. Synthetic Sound
04. Good Moaning
05. This Little Thingy
06. Brother
07. Things Will Never Sound the Same Again
08. Music/Machine
09. Under the Roof
10. Quo Vadis
11. Never Again

Share Button

Comments are closed.