Subscribe via: RSS

Hocico – “Ofensor”

Posted on 22 January 2016

Hocico – “Ofensor”

Format: (Album) CD, 2CD**, Box, Digital
Skivbolag: Out of Line
Releasedatum: 27 november 2015
Genre: Dark electro, Harsh EBM
Bandmedlemmar: Erk Aicrag, Rasco Agroyam
Land: Mexiko
Recensent: Jens Atterstrand

HemsidaFacebookTwitterMyspaceLast.fmtidalSpotifydeezergoogleplayitunesDiscogsSoundcloudReverbnationkollapslogga

(English version below)

Understryker vilka som är mästarna i genren

Vår värld mår inte bra och mycket av det som sker just nu spelas upp likt en iskall, ond och mörk thriller fylld av hat, oro, uppgivenhet och stor ilska. På den senaste fullängdare “Ofensor” så presenterar Hocico det perfekta soundtracket.

Ljudmässigt påminner albumet mer om det förrförra studioalbumet “Tiempos De Furia” och äldre klassiker som “Signios de Abberaccion” än bandets senaste speedade dansgolvsattack “El Último Minuto (Antes de que tu Mundo caiga)”. Den mexikanska duons musik är ännu en gång lite mer avskalad och ljudbilden är på ett positivt sätt inte lika välpolerad den här gången.

Efter det mörka och melodiösa instrumentalintrot “Déjà-Vu Siniestro” bjuds vi på den ursinniga och totalt nattsvarta mellantempolåten  “Relentless” som direkt sätter tonen när dess marschtakter toppas med en ytterst beroendeframkallande och greppvänlig refräng. Sången på “Ofensor” är genomgående precis lagom processad för att man skall kunna uppfatta budskapen och vackra instrumentala mellanspel som “El Destelle el en Cristal” och brutala musikala mardrömmar som “I Will Be Murdered (4 minutes of Horror)”, ger perfekta andrum inför mörka dansgolvsattacker som de i sin enkelhet ack så geniala “Heart Attack”“Mind Circus” och (det tidigare singelsläppet) “In the Name of Violence”.

“Ofensor” understryker ännu en gång vilka som är mästarna i genren och även om albumet innehåller mycket av det signifikativa Hocico-soundet som är väl bekant för de allra flesta vid det här laget så kan jag inte sluta imponeras av duons fullständiga genialitet där alla av genrens obligatoriska pusselbitarna gång på gång faller på plats utan krångel eller kompromisser.

8/10 STRÅLANDE!

hocico

Tracklist “Ofensor”

01. Déjà-Vu Siniestro (03:32)
02. Relentless (05:09)
03. Sex Sick (05:03)
04. Bienvenido A La Maldad (04:34)
05. El Destello En El Cristal (03:05)
06. Heart Attack (05:04)
07. I Will Be Murdered (4 Minutes Of Horror) (04:31)
08. Ofensor (04:15)
09. Mind Circus (04:51)
10. The 5th Circle (02:10)
11. Auf Der Flucht (04:55)
12. In The Name Of Violence (04:43)
13. Muerte En Reversa (04:14)

 

“Invasor” (Bonus Disc) **

01. Black Opium (Aneto Remix By Heimatærde) (04:28)
02. Sexsick (Touched By Stahlnebel & Black Selket) (05:22)
03. Mind Circus (Darkstaar Vs. AJ Afterparty Remix) (04:48)
04. Black Opium (Flames From Hell By Salem Witch Switch) (04:46)
05. Heart Attck (Remixed By Jak Syn) (05:21)
06. Relentless (Elektrosauerkraut Remix Von Ost+Front) (03:45)
07. Black Opium (H.Execution By H.Exe) (03:38)
08. Ofensor (Remixed By Powerotik) (04:27)
09. Sex Sick (Remixed By Twisted Destiny) (05:24)
10. Heart Attack (Unzyme’s Hyperventilation Shaft Remix) (03:39)
11. Ofensor (Remixed By Orbitales) (04:04)

 

(English version below)

Underscores who the masters of the genre really are

Our world is not feeling well, and much of what is happening around us right now is being put on display like an icy, evil and dark thriller filled with hatred, anxiety, despair and great anger. On the latest album “Ofensor” Hocico now presents the perfect soundtrack.

Sonically this reminds more about the “Tiempos De Furia” and older classics like “Signios the Abberaccion” than the band’s latest speeded dancefloor attack “El Ultimo Minuto (Antes de que tu Mundo caiga)”. The Mexican duo’s music is once again a little more stripped down and the sound is positively not as well polished this time around.

After the dark and melodious instrumental intro “Déjà-Vu Siniestro” we are invited to the furious and totally pitch black mid-tempo song “Relentless” wich directly sets the tone when the marching beat’s topped with a highly addictive and grippy chorus. The vocals on “Ofensor” is consistently just enough processed in order to be able to perceive the messages and beautiful instrumental interludes like “El Destelle electricity a Cristal” and brutal musical nightmares like “I Will Be Murdered (4 minutes of Horror)”, provides the perfect respite before dark dancefloor attacks like the simple but oh so ingenious “Heart Attack”, “Mind Circus” and (the former single release) “In the Name of Violence”.

“Ofensor” yet again underscores who the masters of the genre really are, and even if the album contains a lot of the  quite significant Hocico-sound that is well known to most by now I can’t stop being impressed by the duo’s full geniality where all of genre’s compulsory pieces again and again fall into place without hassle or compromises.

CLICK HERE TO ORDER THIS ALBUM!

Share Button

Comments are closed.