Subscribe via: RSS

Syntec näst upp i klassiker-serien

Posted on 03 December 2015

Syntec näst upp i klassiker-serien

Efter många år av tystnad så kunde vi för ett par år sedan notera Syntecs återkomst till livescenerna. Duon bildades 1992 och består av Uwe Kallenbach och Tobias Hartwig och bandet debuterade med “The Total Immersion” (1993), ett album som innehöll klubbhits som “Puppets”“It Takes a Word” och “The Blind Love the Blind”.

Liksom uppföljaren “Upper World” (1993) så släpptes albumet via den Berlinbaserade And One-bekantingen Jor Jenkas legendariska skivbolag Machinery Records som 1991 blev en del av Modern Musics dotteretikett Noise Records.

 

När Modern Music tio år senare sedan köptes upp av Sanctuary Records Group så lades den legendarisk etiketten ner. Under sin tid stod den för lanseringen av många av vår tids större akter som And OneOomph!Snog och Dance or Die men även den svenska synthpopduon The Northern Territories.

Syntec arbetar för fullt med ett comebackalbum som är planerat för släpp under 2016 och i samband med återlanseringen av den tyska akten så presenterar nu Infacted Recordings den remastrade samlingen “Puppets & Angels” som blir den 35:e delen i skivbolagets populära klassikerserie.

Den 16 spår långa samlingen släpps enligt skivbolagets vana trogen i en till 1000 exemplar begränsad upplaga och inkluderar ett urval av bandets mest kända låtar samt en handfull av de mest populära remixversionerna av hits som “Talk to the Upper World”“Puppets”“Angel” och “Nowhere Girl”.

Uwe Kallenbach var förresten även inblandad i Cunning Toy och New Scientists under åttiotalet tillsammans med den nuvarande Oomph!-keyboardisten Rene Bachmann.

“Puppets & Angels” släpps den 8 januari via Infacted Recordings.

Tracklist

Syntec_Puppets_&_angels

01. Talk To The Upper World (Isolated Dance Mix)
02. The Blind Love The Blind (Club Mix)
03. Hope
04. The White Man
05. Puppets
06. Try To Be Me
07. It’S A Lie
08. Eternity
09. Angel (Radio Mix)
10. Fruits Of You
11. It Takes A Word
12. No Brain – No Headache
13. Puppets (Club Mix)
14. The Blind Love The Blind
15. Angel (Club Mix)
16. Nowhere Girl (90’S Dancefloor Mix)

Share Button

Comments are closed.