Subscribe via: RSS

Categorized | Aktuellt

Tags : , ,

Chris Corner (IAMX) pånyttfödd

Posted on 18 December 2015

Chris Corner (IAMX) pånyttfödd

Han är en av de mest färgstarka svartrockare som existerat enligt min mening. En erfaren och belevad själ med ett ständigt förnyat skal. En verklig allkonstnär. Få personer berör mig så mycket med så lite som Chris Corner (IAMX). Men hans framgångssaga har varit allt annat än spikrak och enkel.

“Jag har testat det mesta om man säger så”, berättar Chris i en öppenhjärtlig intervju med Elektroskull som handlar om förvirrad sexualitet, mental sjukdom och en välbehövd förändring.

Läs hela intervjun här.

Read the complete interview in english here.

Efter en tuff period privat, kämpandes mot såväl depression som sömnlöshet, bestämde Chris sig för en förändring. Den kom att innebära att han flyttade till ett nytt land, lade ner massa hårt jobb i terapi och skrev av sig på sin sjätte soloplatta, “Metanoia”. Den blev hans psykiska pånyttfödelse. Enklaste albumet hittills, både tekniskt och mentalt som han uttrycker det.

“Efter att ha mått psykiskt dåligt, och sen faktiskt skriva om det och blotta den sidan av min personlighet…..jag var rätt rädd för att visa det för jag trodde att folk skulle ta avstånd…..men det blev precis tvärtom. Jag har fått mer kärlek och support än vad de flesta klarar av under en hel livstid.”

Nyligen avslutade han första delen av Metanoia-turné, med 40 spelningar i såväl Amerika, Europa som Ryssland.  Nu väntar ett välförtjänt uppehåll och sen hoppas han vara tillbaka på vägarna igen i februari.

“Jag tror att jag kommer till Sverige då men nu kanske jag avslöjar för mycket”, säger han skrattandes.

Läs hela intervjun här.

Read the complete interview in english here.

CLICK HERE TO ORDER THE NEW ALBUM “METANOIA” ON CD AND VINYL

(Foto: Saryn Christina)

Share Button

Comments are closed.