Subscribe via: RSS

Intervju: SPARK!

Posted on 06 October 2015

Intervju: SPARK!

Efter det senaste albumet “Spektrum” där SPARK! plockade in en lång rad sångare från scenens alla hörn, så återvänder nu bandet i ny tappning med den nye sångaren Christer Hermodsson (som även medverkade på “Spektrum”).

Christer är sedan tidigare känd från bland annat S.P.O.C.K. och Biomekanikk.

Jens Atterstrand

Den nya singeln “Stå emot!” släpptes i fredags och i samband med detta passade vi på att ta en kort pratstund med hjärnan bakom musiken – Mattias Ziessow.

 

Hej Mattias! Så, efter lite av en utflykt på “Spektrum” där du jobbade tillsammans med en lång rad sångare så verkar du ha hittat rätt man för det nya SPARK! Hur kom det sig att det blev Christer Hermodsson?

– Hej Jens! Jo, han passar in ypperligt stilmässigt för bandet. Han har det där rivet i rösten jag eftersöker och har dessutom lång erfarenhet. Sen jobbar vi bra tillsammans å ligger på samma våglängd.

Den nya singeln “Stå emot!” (ute nu, lyssna nedan) ger oss SPARK! åter på svenska. Har det alltid varit målsättningen att Spark! ska vara på svenska?

– Det känns så. Det har väl varit vårat signum så att säga och med nya albumet blir det nog lite tillbaka till rötterna överlag.

Förra sångaren Stefan Brorsson stod för många av låttexterna tidigare som jag har förstått det. Ser arbetet likadant ut med Christer eller skriver ni både text och musik tillsammans?

– Det är lite samma koncept där. Christer skriver texterna. Jag är alldeles för nere i musiken.

Christer har ju lite annan typ av bakgrund än Stefan, med tanke på att han skrivit en hel del musik själv tidigare i andra band som har gjort närbesläktad musik. Ger det på något sätt det nya SPARK! andra förutsättningar än den tidigare konstellationen?

– Absolut. Vi bollar idéer på ett skönt sätt och han har lång erfarenhet som producent. Vi jobbar mer tillsammans.

Det nya albumet släpps nästa år vad jag förstår. Har ni några andra galna tokigheter på gång?

– Ja, målet är första halvan av 2016. Galna tokigheter? Det kan jag lova!

Efter att ha hört den nya singeln så får jag en angenäm känsla av att SPARK! i gammal god form minst sagt är på väg tillbaka i ny tappning. Har du några sista ord till fansen som kanske misströstade lite när Stefan lämnade?

– Jag kunde valt att lägga ner och det hade de flesta antagligen gjort. Men jag vägrar släppa taget om något jag brinner så för på grund av meningsskiljaktigheter. Musiken är mitt liv och livet är musiken. Detta har bara stärkt mig och jag kan lova alla fans att de inte kommer bli besvikna på SPARK! v2.0!

Share Button

Comments are closed.