Subscribe via: RSS

Hearts of Black Science presenterar “Signal”

Posted on 09 October 2015

Hearts of Black Science presenterar “Signal”

Precis som vi har rapporterat tidigare så har svenska Hearts of Black Science nu funnit ett nytt hem på Progress Productions inför bandets kommande album “Signal”.

Det första smakprovet “Wolves at the Border” dök upp med tillhörande video redan i januari och tidigare i somras släpptes ytterligare ett smakprov – “Protector”. (Se videorna och lyssna på ytterligare ett smakprov nedan)

Hearts of Black Science, vars musik beskrivs som drömsk synth rock med inslag av new wave, bildades 2005 och består av den göteborgsbaserade duon Daniel Änghede och Tomas Almgren. Bandet albumdebuterade med “The Ghost you Left Behind” (2007) och släppte The Star in the Lake” (2009).

“Signal” blir det tredje albumet i ordningen och levereras skivbolagets vana trogen även i en till 200 exemplar begränsad dubbeldisc-utgåva ** där den extra CD:n utöver två exklusiva bonusspår och en demoversion även innehåller en remix.

På det nya albumet har duon även samarbetat med soloartisten Chrysta Bell och den från Draconian– och ISON-bekante sångaren Heike Langhans som gästspelar på varsitt spår.

“Signal” släpps den 20 november via Progress Productions.

Tracklist

heart_of_black_science_signal

01. Faces
02. Protector
03. Until Morning
04. Timeless
05. Unfolding (feat. Chrysta Bell)
06. Icon
07. Waiting
08. Falling Away
09. Wolves At The Border (feat. Heike Langhans)
10. We Saw The Moon
11. Signal

 

Bonus disc **

01. Parallax (Unused Album Track)
02. Wolves at the Border (Demo Version)
03. Unfolding feat. Chrysta Bell (T. Almgren Remix)
04. Witches (Unused Album Track)

 Share Button

Comments are closed.