Subscribe via: RSS

Mirland drabbas av sömnstörningar på uppföljaren

Posted on 07 September 2015

Mirland drabbas av sömnstörningar på uppföljaren

Danska Mirland, som samarbetade med Leaether Strip-bekantingen Claus Larsen på singelspåret “Fragments” tidigare under sommaren, presenterar nu den nya fullängdaren “Sleep Disorder”.

Bakom soloprojektet finner vi John R. Mirland som sedan tidigare är känd från duon Holm/Mirland och till skillnad från den mörkare och överlag mer industriella musiken, som presenteras under duons gemensamma flagg, så handlar Mirland mer om experimentella ljudlandskap med influenser från en lång rad olika elektroniska stilar från såväl klassisk minimal wave som modernare IDM och electro-ambient.

Det nya albumet innehåller elva nya spår och släpps digitalt (lyssna på ett smakprov nedan) och på en begränsad CD-utgåva i digipak. Mirlands första album “Submerge” släpptes i november förra året. Duon Holm/Mirland var senast albumaktuella med “In Control” som släpptes förra sommaren.

“Sleep Disorder” släpps den 9 september

Tracklist

mirland_sleep_disorder

01. The Completeness of Destruction
02. Human Capital
03. Potential Source of Noise
04. Unknown Territory
05. No Mercy
06. Revolt
07. Only One To Return
08. Destroyer
09. To Make Her Perfect
10. Cain
11. The Huntsmen

Share Button

Comments are closed.