Subscribe via: RSS

Luminance-samarbete och jubileums-12″ från Psyche

Posted on 12 August 2015

Luminance-samarbete och jubileums-12″ från Psyche

Psyche som i år firar 30 år presenterar ett unikt samarbete med Belgiska Luminance på 2-spårs singeln “Left Out/Passanger Seat”.

Utöver det digitala släppet så presenteras singeln även i en unik och till 233 exemplar begränsad 7″ grön vinylutgåva med omvänd etikett.

(Lyssna och beställ nedan).

I samma veva presenterar man även en nyutgåva av bandets första 12″-maxisingel “Thundershowers (In Ivory Towers)” som släpps i en svart respektive en blå vinylutgåva båda begränsade till 100 exemplar.

Den kanadensiska synthpopakten, som bildades av bröderna Stephen och Darrin Huss och debuterade med “Insomnia Theatre” (1985), behöver ingen närmare presentation. Bandet har med sin mörka synthpop varit tongivande för en hel scen och har inspirerat en lång rad artister långt utanför sin egen genre som exempelvis CovenantPlastikman och den tyske technogurun Sven Väth.

Stephen Huss hyllades av en lång rad av scenens profiler när han nyligen avled efter en lång tids sjukdom och har efter att han lämnade Psyche i början av nittiotalet släppt tre soloalbum under 2000-talet med 2009 års “Alien Tango” som den senaste inteckningen i diskografin.

Brysselbaserade Luminance har redan via ett antal kassettsläpp gjort sig ett namn i den nya Europeiska undergroundsynthpopvågen och presenterar inom kort en fullängdare via Die Blinden Records.

“Left Out/Passanger Seat” släpps nu på fredag den 14 augusti, beställ via Artoffact Records.

Tracklistpsyche_luminance_left_out_passanger_seat

A1. Left Out
B1. Passanger Seat

 

“Thundershowers (In Ivory Towers” släpps den 25 september, beställ via Artoffact Records.

Tracklistpsyche_thundershowers

A1. Thundershowers (Extended Mix)
A2. Lead Me Astray (Magnum Mix)
B1. Lead Me Astray (Extended Mix)
B2. Thundershowers (Radio Edit

 

 

 

 

 

 

Share Button

Comments are closed.