Subscribe via: RSS

Zeigeists synthpopklassiker “The Jade Motel” i nyutgåva?

Posted on 12 May 2015

Zeigeists synthpopklassiker “The Jade Motel” i nyutgåva?

Svenska Zeigeist, med sångerskan Maria Nordström, Mattias Brunn och New Tango Orquestra-bekaningen Per Störby, slog igenom på bred front när de 2008 släppte den krititerrosade och Manifestnominerade synthpopklassikern “The Jade Motel”.

Det omåttligt populära albumet föll på målllinjen mot Elegant Machinerys comebackalbum “A Soft Exchange” vid Manifestgalan 2009. Efter detta splittrades trion för att istället arbeta med andra projekt. Per Störby (numera Jutbring) har bland annat släppt egen musik under monikern Pearl Fiction (“Painted Wolf”, 2012) och sångerskan Maria Nordström gjorde bland annat ett gästspel på  Uniforms-singeln “March Of No Coincidence” (2011).

Nu planerar dock tyska Electro Shock Records att mata alla hungrande fans som suktar efter en möjlighet att införskaffa den sedan länge utsålda moderna synthpopklassikern som släpptes via Spegel med en nyutgåva med bonusspår. I samma veva planerar man även att släppa delar av det material som tidigare bara har funnits digitalt på CD.

Electro Shock Records känner nu av efterfrågan och har option på att släppa albumet i en ny CD-utgåva med bonusspår den 18 juni. En video släpps den 15 maj. Se eventet på facebook här.

 

Share Button

Comments are closed.