Subscribe via: RSS

The Neon Judgement i digital tidskapsel

Posted on 18 May 2015

The Neon Judgement i digital tidskapsel

The Neon Judgement, som släppte den till 500 exemplar begränsade samlingsboxen “Time Capsule (1980-2015)” förra månaden, levererar nu en del av densamma till den digitala marknaden via sjuspårs-EP:n “Capsule EP”.

Utöver de fem spåren som hämtats rakt av från nyss nämnda box’ 10″-EP adderar man även de exklusiva låtarna “Rock & Roll” och “Gimme Some Lovin'”.

The Neon Judgement är i skrivande stund ute på bandets avskedsturné där tre datum återstår. Duon besöker Berlin den 30 maj och Köln den 3 juni för att sedan avsluta sitt över 30 år långa gemensamma muskäventyr på Ancienne Belgique i Bryssel den 26 september.

De belgiska pionjärerna med Dirk Da Davo (aka Dirk Timmermans) och gitarristen TB Frank (aka Frank Vloeberghs) bildades 1981 och anses av de flesta tillsammans med band som Front 242 vara ett av de band som skapade EBM-vågen i början av åttiotalet. Bandet har släppt ett dussin fullängdsalbum och debuterade med minialbumet “Suffering” 1981.

Dirk Da Davo är även aktiv via det just nu albumaktuella (“NE”) sidoprojektet Neon Electronics som sedan 1999 har släppt en dryg handfull album.

“Capsule EP” finns ute nu via Dancedelic Digital.

Tracklist

The_Neon_Judgement_Capsule_EP

01. Kashmir
02. Suzie Q
03. Venus in Furs
04. Hot Love
05. Human Fly
06. Rock & Roll
07. Gimme Some Lovin’

 

 

Share Button

Comments are closed.