Subscribe via: RSS

Liverapport: Purity Ring 20150416, Stockholm

Posted on 22 April 2015

Liverapport: Purity Ring 20150416, Stockholm

Alexander Johansson

Kanadensiska Purity Ring gästade Stockholm och Debaser Strand torsdagen den 16 april.

Alexander Johansson var på plats i publikhavet och levererar nu en liverapport från kvällen..

 

Rapport: Alexander Johansson

 

Debaser Strand är fullsatt och det är trångt och varmt i lokalen. Purity Ring drar igång på utsatt tid 21.30 med material från purfärska “Another Eternity” och slavbasen skickar en hälsning till tunnelbanans röda linje snett under etablissemanget. Micken på Megan James ligger lite först lågt men redan till andra låten har de fixat det. Hennes röst växer för varje låt och halvvägs in i setet försöker hon sig på lite blygt svårurskiljbart mellansnack. Mot slutet av konserten blir hon varmare i kläderna och poserna djärvare och uttrycket mer varierade. Corin Roddick står centralt på scenen och spelar melodislingorna på futuristiska vita plastlyktor med trumpinnar som en modern Jean-Michel Jarre med xylofon.

Skillnaderna mellan studioproduktionerna och låterna som framförs är små. Hela setet är proffsigt och smakfullt, men lite enahanda. Det är speciellt märkbart i de långsamma låtarna från debutplattan “Shrines” som de kör tre på rad, även om “Crawlersout” drar ner några spontana ljubel när den startar. Delvis beror det nog även på den trånga scenen på Debaser Strand, som utgörs av den stora förutnämnda xylofonen en mängd lodräta linor med små bollar som fint fångar upp färgerna från strålkastarna och gör scenen till en blandning av något trollskt och enkel thaikrog beroende på ljussättning, men som ger klent utrymme åt James för annat än att sjunga och posera med kavajens dramatiskt höga axlar. Upptemporefrängerna på “Flood on the Floor” och “Begin Again” fungerar mycket bra men allra bäst är “Stranger than Earth” som James gör stark, dramatisk och personlig.

7/10 MYCKET BRA!

Setlist (enlish setlist.fm med reservationer för felaktigheter)

01. Stranger Than Earth
02. Push Pull
03. Repetition
04. Obedear
05. Lofticries
06. Heartsigh
07. Sea Castle
08. Belispeak
09. Fineshrine
10. Begin Again
11. Dust Hymn
12. Flood on the Floor
13. Stillness in Woe
14. Bodyache

 

Share Button

Comments are closed.