Subscribe via: RSS

Laibach aktuella via remixalbum och dokumentärfilm

Posted on 25 March 2015

Laibach aktuella via remixalbum och dokumentärfilm

De Slovenska pionjärerna Laibach, som nyligen gjorde ytterligare Sverigebesök när man tidigare den här månaden gav konserter i både Malmö och Stockholm, följer nu upp det senaste studioalbumet “Spectre” med remixalbumet “Spectremix”.

Nio remixer från albumet står på menyn, tillagade av bland andra TorulMarcel DettmannKonstantin Sibold och den skottske DJ’n och producenten Alex Smoke (lyssna på smakprov nedan).

Utöver digitalsläppet så levereras “Spectremix” även på CD bundlad med det ordinarie albumet “Spectre” i en ny deluxeutgåva.

Laibach är även högaktuella med filmmusik, medverkan och samarbete kring den prisbelönte regissören Milo Raus senaste produktion “The Dark Ages”. Filmen är den andra delen av Raus Europatrilogi med fokus på den mörka historien om ett Europa i processen för enande. Skådespelare från Bosnien, Tyskland, Ryssland och Serbien berättar sina historier om förskjutning och hemlöshet, för avresa och ankomst, engagemang och förtvivlan. (se trailern nedan).

Filmen har premiär på Marstall i München den 11 April och Laibach kommer senare samma kväll ge en konsert på Residenztheater när man fortsätter sin Europaturné som längre fram kommer gästa (bland annat) både England och USA.  

“Spectremix” släpps den 30 mars via Mute Records.

Tracklist

laibach_spectremix

01. Eurovision (Torul Remix)
02. The Whistleblowers (Marcel Dettmann Remix)
03. The Whistleblowers (Diamond Version Remix)
04. Koran (Alex Smoke Remix)
05. Eat Liver (Gramatik Remix)
06. Resistance Is Futile (Function Remix)
07. Koran (iTurk Remix)
08. We Are Millions and Millions Are One (Konstantin Sibold Remix)
09. Eurovision (Marcel Dettmann Remix)
Share Button

Comments are closed.