Subscribe via: RSS

Categorized | Artiklar & Liverapporter

Liverapport: Smör Synthpop & Kärlek #4 2014, Stockholm

Posted on 21 December 2014

Liverapport: Smör Synthpop & Kärlek #4 2014, Stockholm

Jens Atterstrand

Electronic Sound Sweden arrangerade den fjärde upplagan av festivalen Smör Synthpop & Kärlek på Stacken (Nalen) i Stockholm.

Jens Atterstrand var på plats med sin kamera och levererar följande rapport från kvällen.

 

OBS! Missa inte fotoalbumet nedanför rapporten!

 

Ett uppskattat hundrafemtiotal hade samlats på Stacken den här kvällen med synthpop i sikte. Nykomlingarna Planet inledde kvällen och trots uppenbar scenovana, nervositet och ett par mindre tekniska bekymmer så finner jag stor charm och spelglädje i Göteborgsduons rymdiga synthpop.

Stockholmsduon Kaos!, med sångerskan Eva Kaxe och Kristian Oscarsson, var näst på tur och bjöd på en relativt kort spelning med helt fantastisk sånginsats som fullkomligt knockade publiken. Eva har en fantastisk karisma på scenen och Kaos! växer ordentligt för varje gång! Bandet arbetar i skrivande stund för fullt på nytt material som jag verkligen ser fram emot.

Moulin Noir, som var det tredje bandet för kvällen, får närmast räknas som ett proffs i sammanhanget med tanke på att man albumdebuterade redan 1993. Anders Wikholm måhända är aningen ringrostig med tanke på att han inte spelat speciellt frekvent sista tiden men synthsolona satt verkligen på plats och snabbt konstaterat låter det fortsatt fantastisk bra om Moulin Noir anno 2014! Nytt material är tydligen på gång också vilket vi fick prov på redan här med ett par smakprov.

System, med Herr. A och Herr. B har inte heller spelat live på ett tag men bjöd på en riktigt snygg spelning i sann System-anda med en nyproducerad och väldigt snygg backdrop-video och en energisk duo vid pulpeterna.

Tobias Bernstrup avslutade sedan kvällen med en härlig show! Medryckande modern och ytterst dansant italodisco med en scenpersonlighet och utstrålning som verkligen sticker ut i mängden.

Vi tackar Electronic Sound Sweden för ännu ett trevligt arrangemang och hoppas givetvis på fler etapper av Smör Synthpop & Kärlek inom kort!

[zooeffect AcMAxPcFMQDd]

Share Button

Comments are closed.