Subscribe via: RSS

Åttonde albumet från Sonar

Posted on 12 October 2014

Åttonde albumet från Sonar

Efter avvecklingen av legendariska The Klinik, som nu genomför sina sista livespelningar, så återvänder Dirk Ivens med sidoprojektet Sonar som han startade med Hypnoskull-bekantingen Patrick Stevens i början av nittiotalet.

Den produktive belgaren, som även ligger bakom projekt som bland annat DiveBlok 57 och Absolute Body Control, har i Sonar-projektet Eric Van Wonterghem vid sin sida och tillsammans presenterar man nu den nya fullängdare “Shadow Dancers”.

Sonar är ett av frontmannens mer experimentella projekt där det nya albumet ger oss 10 nya rytmiskt industriella nummer. Albumet följer upp “Cut Us Up” som släpptes via Ant-Zen 2012 och det blir Sonars åttonde i ordningen sedan den självtitulerade debuten från 1996.

Erik Van Wonterghem, som är även känd från musikkollektivet BA 25+ som släppte “_Split” redan 1989, återfinns även tillsammans med Dirk Ivens Absolute Body Control som albumdebuterade med “Is there an Exit?” redan 1981.

“Shadow Dancers” släpps den 17 oktober via Sleepless Records.

Tracklist

sonar_shadow_dancers

01. Always
02. Evening Sky
03. Shadow Dancers
04. If So, What Would You Do?
05. Criminal Minds
06. Tower
07. Creed
08. Better Change
09. Tango Mecanic
10. A Matter of Time

kollapsbanner

Share Button

Comments are closed.