Subscribe via: RSS

Cocksure – “T.V.M.A.L.S.V.”

Posted on 12 September 2014

Cocksure – “T.V.M.A.L.S.V.”
Format: (Album) CD, Digital, LP
Skivbolag: Metropolis Records
Releasedatum: 26 augusti 2014
Genre: Industrial
Bandmedlemmar: Chris Connelly, Jason Novak
Land: USA
Recensent: Thomas Hulteberg

HemsidaFacebookLast.fmSpotifyDiscogsBandcamp

(English version below)

Klassisk Nordamerikansk industrial i uppdaterad kostym

Cocksure släpper sitt debutalbum “T.V.M.A.L.S.V.”Metropolis Records och det består av 9 låtar old-school industrial i samma anda som Revolting Cocks och Ministry.

Det är verkligen ingen överaskning att Cocksure låter som de gör med tanke på att Chris Connelly figurerat i en hel uppsjö klassiska akter som tidigare nämnda Revolting Cocks, Acidhorse, Ministry och KMFDM.

Mitt första intryck är att Cocksure har tagit de bästa delarna av ovan nämnda band, behållit känslan och sedan uppdaterat produktionen ungefär 20 år. Soundet är rytmdrivet med massor av industriellt oväsen, riktigt tunga gitarriff långt bak i mixen och rått distad sång med Connellys mycket eleganta skotska dialekt.

Chris Connelly gör verkligen ett hästjobb och vågar prova nya grepp för hur sång i industrial får låta. Det här är skivan för dig som föredrar Ministrys “The Mind is a Terrible Thing to Taste” jämför med deras mer metalliska senare släpp.

Bästa spår: “Ah Don’t Eat Meat, Bitch!”
Sämst spår: “Alpha Male Bling”

7/10 MYCKET BRA!

Tracklist

Cocksure

01. Skeemy Gates (04:56)
02. Alpha Male Bling (Shower Me!) (05:11)
03. Guilt, Speed & Carbon (05:08)
04. Ah Don’ Eat Meat Bitch! (04:29)
05. Cock Ripped to the Giddy Tits (04:45)
06. Silikon Suckaz (05:33)
07. Drug-A-Bug (04:51)
08. TKO Mindfuck (Featuring Richard 23) (07:09)
09. Cokane in My Brain (04:47)

 

Classic North-American industrial updated in a new suit

Cocksure releases their debut album “T.V.M.A.L.S.V.” on Metropolis Records, and it consists of 9 tracks of old-school industrial in the vein of Revolting Cocks and Ministry.

It’s really no surprise that Cocksure sound like they do considering that Chris Connelly has previously appeared in a whole host of classic acts like the aforementioned Revolting Cocks, Acid Horse, Ministry and KMFDM.

My first impression is that Cocksure have taken the best parts of the above mentioned bands, retained the feel and then updated the production by 20 years. The sound is rhythm-driven with lots of industrial noise, really heavy guitar riffs far back in the mix and then the raw distorted vocals in Connelly’s very elegant Scottish accent.

Chris Connelly really does a great job and dare to try new approach for how industrial music should sound. This is the album for you who prefer Ministry’s “The Mind is a Terrible Thing to Taste” compared with their more metal-ish later releases.

Best track: “Ah Don’t Eat Meat, Bitch!”

Worst track: “Alpha Male Bling”

Share Button

Comments are closed.