Subscribe via: RSS

Seabound och Iris delar singel

Posted on 22 August 2014

Seabound och Iris delar singel

Seabound, den tyska synth/futurepopduon med Frank M. Spinath och Martin Vorbrodt, som efter åtta års tystnad återvände med det nya albumet “Speak in Storms” tidigt i våras slår nu sina påsar ihop med Amerikanska synthpopparna i Iris på det gemensamma singelsläppet “Radiant Turbulence”.

EP:n – som levererades exklusivt på bandets gemensamma turné tidigare – inkluderar två omarbetade Seabound-demos från 1996, en Architect-remix på “A Grown Man”, en remix av Iris-spåret “Phenom” samt det splitternya smakprovet “Cries of Insanity”.

Den sistnämnda är hämtad från det kommande Iris-albumet “Radiant” som vi rapporterat tidigare är planerat för släpp senare i år. Den Texas-baserade synthpopakten med Andrew Sega i spetsen var senast albumaktuella med “Blacklight” som släpptes 2010.

“Radiant Turbulence” släpps den 9 september via Dependent Records.

Tracklist

01. Seabound – “Molly” (re-recording from 1996 demo)
02. Seabound – “Science” (re-recording from 1996 demo)
03. Seabound – “A Grown Man (Architect remix)”
04. Iris – “Phenom (Elevated Mix)”
05. Iris – “Cries of Insanity”

Recension: Seabound - "Speak in Storms"iris

Share Button

Comments are closed.