Subscribe via: RSS

Hell:Sector – “The Rise of the Apocalypse”

Posted on 25 July 2014

Hell:Sector – “The Rise of the Apocalypse”
Format: (EP) CD-R, Digital
Skivbolag: Battlefront Audio
Releasedatum: 25 april 2014
Genre: Industrial, Aggrotech, Harsh EBM
Bandmedlemmar: Christian Paulsen
Land: Norge
Recensent: Thomas Hulteberg

FacebookLast.fmSpotifyDiscogsSoundcloud

Arvtagare till Suicide Commando

Norska Hell:Sector, som är ett soloprojekt av Essence of Mind– och Ninth Circle-bekantingen Christian Paulsen presenterar debut EP:n “The Rise of the Apocalypse” med sex riktigt tunga och välproducerade låtar. Materialet sträcker sig från gitarrtyngd aggrotech i låtar som “God Saves” och “Nether Void” till tung EBM i “Hanover Skyline” och “Blood Groto”.

Hell:Sector är inte bäst i världen på att skriva originella melodier som sätter sig på hjärnan utan förlitar sig på välbeprövade formler som påminner en hel del om Suicide Commandos senare material. Framförallt sista låten “Chrome Existence” låter som om den kunde ha varit med på “Implements of Hell” från 2010. Inte för att det nödvändigtvis skulle vara någonting dåligt, “Implements of Hell” är ett fantastiskt album.

Det här är ännu ett släpp som har producerats av demonproducenten Jan Lehmkämper (alias Jan L.) från X-Fusion (och Noisuf-X) och till skillnad från C-Lekktor , som jag recenserat tidigare och klagade på sången, har han här lyckats väldigt bra med hela produktionen.

Jag ser fram emot nästa släpp med Hell:Sector eftersom “The Rise of the Apocalypse” är bra, jag hoppas bara att de vågar träda ur Suicide Commandos skugga och satsa på sitt eget sound.

Bästa spår: “Hanover Skyline”
Sämsta spår: “Chrome Existence”

6/10 BRA!

Tracklist

01. God Saves (04:25)
02. Hanover Skyline (05:39)
03. Nether Void (04:41)
04. Tzolk’in (04:13)
05. Blood Groto (04:19)
06. Chrome Existence (03:40)

 

Share Button

Comments are closed.