Subscribe via: RSS

Uppdaterat sound på Melotron-samling

Posted on 17 May 2014

Uppdaterat sound på Melotron-samling

Med sin säregna, unika, dansanta men också väldigt melodiösa synthpop, som ofta har toppats med poetiska budskap framförda på modersmålet, så har Melotron verkligen lyckats bosätta sig i sitt eget lilla fack inom tysklands blomstrande elektroniska musikscen.

Den tyska trion, som består av sångaren och låtskrivaren Andy Krüger samt keyboardisterna Edgar Slatnow och Kay Hildebrandtsummerar nu upp delar av sin diskografi samtidigt som man bygger grunden inför en ny era med det kommande samlingsalbumet “Werkschau”.

Utöver de nyare låtarna som den fristående EP:n “Stuck in the Mirror” och “Nur ein Licht” (se videon nedan), så har man tillsammans med producenten Dirk Reigner spelat in nya versioner på ett urval av de bästa låtarna liksom fansens favoriter.

Albumet levereras även i en deluxeutgåva med bonusdiscen “From the Rain into the Flood” ** som innehåller ett antal rariteter och udda spår.

Efter den första självtitulerade demokassetten som släpptes 1995 så lämnade trion sitt tidigare band The Vermin för att bilda Melotron året därpå (1996). Bandet albumdebuterade med “Mörderwerk” (1999) och har sedan det begav sig släppt ytterligare fem fullängdare. Den senaste, “Propaganda”, släpptes 2007.

Utöver den här samlingsskivan så arbetar bandet i skrivande stund för fullt med material till ett kommande ordinarie studioalbum som är planerat för släpp senare i år.

“Werkschau” släpps den 24 juni via Out of Line.

Tracklist

melotron_werkschau

01. Du bist es nicht wert
02. Love Is Calling
03. Nur ein Licht
04. Arroganz der Liebe
05. Dein Meister
06. Das Herz
07. Gib mir alles
08. Kindertraum
09. Brüder
10. Stuck In The Mirror
11. Halt mich fest

 

Tracklist “From the Rain into the Flood” (Bonusdisc) **

01. Sommer
02. Sie ist
03. Wohin 
04. Wenn es nichts mehr gibt
05. Folge mir ins Licht
06. Venus
07. Damals
08. Kein Problem 
09. Wir warten
10. Mir wird kalt, wenn ich an dich denke
11. Alles von dir

 

Share Button

Comments are closed.