Subscribe via: RSS

Borghesia: Och människan skapade Gud

Posted on 16 May 2014

Borghesia: Och människan skapade Gud

Efter att ha gjort ett längre uppehåll mellan mitten av nittiotalet och 2009, så är nu slovenska Borghesia, vars originalkvartett numera är en duo som består av sångaren Dario Seraval och batteristen Aldo Ivančić, tillbaka med nytt material efter en längre tids arbete i studion.

Ett arbete som nu resulterar nu i det nya albumet “And Man Created God” som innehåller nio nyskrivna spår av det legendariska bandet som bildades redan 1982 av de fyra medlemmar ur teaterkollektivet Theatre FV-112/15

“And Man Created God” är ett fängslande, konfronterande konstverk; föremålet som berör tankar kring de korrupta, sjuka systemen genom världshistorien bara ersätts med mer av samma sak. (Lyssna på det första smakprovet “We Don’t Believe You” nedan).

Bandet berättar mer

“Under en tid då ett dåligt system ersätts med ett sämre. De rika har stulit från de fattiga sedan urminnes tider. Idag är dessa dimensioner absurda: Kapital, att tjäna pengar på pengar har blivit en ny gudom. Pengar, denna nya ålders guldkalv. Pengar. Vi har alla förvandlats till goda konsumenter. Man bör bekämpa ett system som inte fungerar till gagn för människor”.

Tillsammans med landskollegorna Laibach så är Borghesia inte bara pionjärer inom den alternativa musikscenen i allmänhet utan den alternativa elektroniska musikscenen i synnerhet.

Bandet har släppt tio album sedan man gjorde sin självtitulerade albumdebut 1983 och anses av de allra flesta vara en utav skaparna av electronic body music tillsammans med band som Front 242. Bandet är även inbokade till årets Bodyfest i Stockholm.

“And Man Created God” släpps den 10 juni via Metropolis Records.

Tracklist

Borghesia_and_man_created_god

01. We Don’t Believe You
02. C’est la Guerre
03. My Life is My Message
04. Kaufen macht frei – Buy Baby Buy
05. 194
06. Profit, Power and Lies
07. Para Todos Todo
08. Too Much is Not Enough
09. Shoot at the Clock!

 

Share Button

Comments are closed.