Subscribe via: RSS

Liverapport: Planningtorock 20140228, Stockholm

Posted on 04 March 2014

Liverapport: Planningtorock 20140228, Stockholm

Planningtorock är som bekant aktuella med det nya albumet “All Love’s Legal” och den 28 februari spelade man live på Kägelbanan i Stockholm.

niklas_hurtig

Vår utsände Niklas Hurtig lämnar följande liverapport från kvällen

 

 

Vid halvelvatiden hoppade två neonrosa tjejer in på den lilla scenen till tonerna av 90-talshouse. Det är enda medlemmen av Planningtorock Jam samt vännen Rroxymore på scen bakom ett bord med synthar och maskiner  och första spåret är ett dansvänligt technospår och min farhåga om att detta skulle utvecklas till ett stelt DJ-set grusas  som tur är redan vid andra spåret ”Human Drama”. Under öppningsspåret ses en text på den något sneda bakprojektionen som berättar om att visa sin kärlek till någon fortfarande är olagligt i 83 länder runtom i världen.

Planningtorock-live-2

Jam får extra mycket jubel från den kvinnliga delen av publiken när textraden “This love can go wherever it wants” basuneras ut samtidigt som hon pekar på sig själv som ett feministiskt statement. Utseendemässigt ser hon ut någonstans mellan The Knifes ”The Shaking the Habitual tour”-look och Yoko Ono på 70-talet.

Lugnare låtar blandas med dansanta stycken och Jams kontakt med publiken är bidragande till den härliga stämningen i lokalen. Hon ursäktar sig till och med för att hon har svårt att sjunga så högt som tänkt i ”Lets talk about gender baby” men då hon klarar det galant är det mest en godhjärtad sidokommentar.

Spelningen är perfekt genomförd utan att överraska men stämningen var god och ljudet bra, mer kan man inte begära.

Planningtorock-live-1

Ungefärlig setlist

 • Public Love
 • Human Drama
 • Steps
 • All Love’s legal
 • The Breaks
 • Misogyny Drop Dead
 • Let’s talk about gender baby
 • Doorway
 • The One

Extraspår

 • Patriarchy over and out
 • Living it out

Kvällens höjdpunkter var stråkarna på “Steps” samt basljudet på ”Doorway”.

Planningtorock-live-2

Share Button

Comments are closed.