Subscribe via: RSS

Seelennacht – “Zeitenwende”

Posted on 19 February 2014

Seelennacht – “Zeitenwende”
Format: (Album) CD, Digital
Skivbolag: Future Frame
Releasedatum: 22 november 2013
Genre: Futurepop
Bandmedlemmar: Marc Ziegler
Land: Tyskland
Recensent: Alexander Johansson

HemsidaFacebookTwitterMyspaceLast.fmSpotifyDiscogsSoundcloudYoutube 

Själlös Covenant-epigon

Seelennacht är Marc Zieglers soloprojekt. Det är i allt väsentligt sprunget ur samma konceptuella musikkälla som tyska Dark Insight. Bassångssång på ett melodisk och, i Seelennachts fall, lite långsamt trancetema. En stil svenska Covenant utvecklat och kommit att bemästra. Zieglers ser till och med ut som en mörkare Eskil Simonsson och är precis lika cool med backslick och kostym. Men det är tyvärr långt kvar till Covenant beträffande musikalitet och kvalitet. Många låtar är rent själlösa vilket torde vara raka motsatsen till såväl bandnamn som andemening. Eller är det bara ett koncept som så mycket annan modern musik? Helt utan genuin uttrycksförmåga?

Själva kallar Seelennacht sin musik romantisk futurepop vilket innebär att få melodier fäster och att så fort Marc Ziegler börjar sjunga så går det fel. Basrösten är inte rivig och rockig som hos Andrew Eldritch i Sisters of Mercy eller stenhårt som Till Lindemann i Rammstein. Det hela urartar mest till en stil som jag undrar om man egentligen måste vara tysk för att uppskatta till fullo?

“One Day” innehåller albumets bästa refräng, men den borde sannolikt ha framförts på tyska där Zieglers röst svajar mindre betänkligt. “Ruins” är jämnast och tillsammans med “Sie” bäst. Den nasala näsan Ziegler emellanåt adderar i till exempel singeln “Gone with the Rain” får en att vilja amatöroperera polyper på tyska musikanter som borde leta i bekantskapskretsen efter någon som kan sjunga det man helt uppenbart ändå lägger ned en massa tid på att komponera och producera.

Bästa spår: “Sie” och “Ruins”

3/10 ASTRIST!

Tracklist

seelennacht

01. Aufbruch – Prolog (02:37)
02. Casting Light (03:47)
03. Mechanisch (04:48)
04. Gone With the Rain (04:28)
05. Fährmann (05:32)
06. Sie (04:58)
07. One Day (04:59)
08. Die Zeit anhalten (04:38)
09. Out of the Night (05:30)
10. Ruins (05:21)
11. December Skies (04:53)
12. New Visions (04:00)
13. Licht am Horizont (04:58)
14. In Deinen Augen (05:28)
15. Changes (05:44)

 

Share Button

Comments are closed.