Subscribe via: RSS

Want/Ed – “Harmony Under Contruction”

Posted on 02 January 2014

Want/Ed – “Harmony Under Contruction”
Format: (Album) CD, Digital
Skivbolag: Crab Key RecordsScentAir
Releasedatum: 22 november 2013
Genre: Synthpop
Bandmedlemmar: Evgeny Rodionov, Dmitry Roshtchin, Sergey Surkov, Yuriy Aryasov
Land: Ryssland
Recensent: Alexander Johansson

FacebookSpotifyDiscogsSoundcloudBandcamp

Väl kamouflerad Depeche-epigon

Det är välgörande att i floran av Depeche Mode-influerade band finna ett som försöker låta mer som ett annat Depeche Mode-influerat band snarare än urkällan. För detta är det ytterst originella fallet med ryska Want/Ed som påminner mer om Camouflage än Depeche Mode.

Sångaren Evgeny Rodionov bemödar sig verkligen att låta som Marcus Meyn“Meanwhile” där han pressar rösten åt det lite gällare hållet (istället för att göra det lätt för sig och låta som (alla) andra synthsångare där de väljer att gå ned till ett lägre och mindre brett register). Och Evgeny Rodionov gör det hur bra som helst! Meyn har inte sjungit så här bra sen Bitter Sweet -93 om ni förstår vad jag menar. Rodionov är helt klart en bättre vokalist.

Låtmaterialet på Want/Eds andra album “Harmony Under Construction” är jämnare än på en Best of-platta av Camouflage. Tempot är högre, basen hårdare, ljuden fetare. Det har, tack och lov, gått trettio år sen 80-talet. Albumet inleds med en ettrig “Lust” som är en snabbare och synthigare “Heaven (I Want You)”, för att återigen jämföra med Camouflages “Meanwhile”. “Sweet Time” har jag hört på någon Camouflage-platta men jag kommer inte på vilken. Nej, jag har fel, det är lite hårdare och lite bättre. Och så håller det på. “Harmony Under Construction” är albumet som Camouflage har försökt att göra sedan -88. 

De instrumentella låtarna “Full of Grace”, “Sensitive” och “Music Industrielle” är lite tyngre och hårdare och låter mer som Mesh än Camouflage. Den senare halvan av albumet är mer experimentellt vilket bidrar till ett spretigt slutintryck. Nästa gång hoppas jag Want/Ed vågar låta som Depeche Mode i de sångbaserade låtarna. Attans vad ännu mycket bättre det skulle kunna bli om de vågar kopiera det heliga Graal-originalet i genren.

Bästa låtarna: “Full of Grace” och “Music Industrielle”

7/10 MYCKET BRA!

 Tracklist

Want_Ed

01. Lust (04:48)
02. Sweet Time (03:56)
03. Show Me (04:23)
04. Special (Album Version) (04:11)
05. Dreams Are Not the End (05:37)
06. The More We Want (First Version) (05:10)
07. Full of Grace (06:50)
08. Is Good (Album Version) (04:49)
09. Anything to Give (04:12)
10. Under Skies (05:26)
11. Sensitive (v.2) (05:29)
12. Show Me (How not to Feel) (feat. Olga) (05:26)
13. Musique Industrielle (10:45)

 

Share Button

Comments are closed.