Subscribe via: RSS

Solar Fake – “Reasons to Kill”

Posted on 07 January 2014

Solar Fake – “Reasons to Kill”
Format: (Album) CD, Digital
Skivbolag: Synthetic Symphony (SPV)
Releasedatum: 25 oktober 2013
Genre: Futurepop, Synthpop, Dark electro
Bandmedlemmar: Sven Friedrich, (Frank Arnold)
Land: Tyskland
Recensent: Alexander Johansson

HemsidaFacebookTwitterMyspaceLast.fmSpotifyDiscogs

 Även solen har sina fläckar

Tyska Solar Fakes tredje album “Reasons to Kill” spretar åt alla möjliga håll. Grundanslaget är samma futurepop som på tidigare album, med mörk manlig röst som sjunger på engelska inom ett begränsat register som i “I Hate You More Than My Life”, “I’d Rather Break” och albumets bästa låt “Change the View”.

Solar Fake bjuder på finstämd melankolisk pop i “Rise and Fall” och “The Pages” men sångrösten bär inte tillräckligt för att väcka mitt intresse och melodierna fastnar inte riktigt, trots åtskilliga genomlyssningar.

Utflykterna i hårdare stilar fungerar inte heller. “When I Bite” och “My Bleeding Heart” är aggrotechförsök som fallerar i otillräcklig brist på aggressivitet. Det är långt till Grendel och Aesthethic Perfection och så många helveteskretsar till Suicide Commando att jag måste konsultera kvarglömda litteraturstudiekompendier över Dantes mästerverk för att räkna dem. Lite rivig vässång gör ingen härdsmälta. Till och med covern på Linkin Parks “One Step Closer” saknar bett, Chester Bennington är en så extremt mycket bättre sångare än Sven Friedrich i Solar Fake.

Skälen att döda är mycket få. Det är inget man gör för detta Solar Fake-album. Jag är inte helt säker, men jag tror att “Reasons to Kill” är ett svagare album än “Frontiers” som kändes mer angeläget.

Bästa låtarna: “Change the View” och “The Pages”

4/10 TRÅKIG!

Tracklist

solar_fake

01. I Hate You More than My Life (04:34)
02. Face Me (04:24)
03. Change the View (04:11)
04. When I Bite (04:14)
05. Reset to Default (04:12)
06. Rise and Fall (04:17)
07. I’d Rather Break (03:51)
08. My Spaces (03:53)
09. One Step Closer (02:40)
10. My Bleeding Heart (04:20)
11. The Pages (04:46)

 

Share Button

Comments are closed.