Subscribe via: RSS

Psyclon Nine – ”Order of the Shadow: Act I”

Posted on 26 December 2013

Psyclon Nine – ”Order of the Shadow: Act I”
Format: (Album) CD, Digital
Skivbolag: Metropolis Records
Releasedatum: 12 november 2013
Genre: Industrial, Extreme Metal
Bandmedlemmar: Nero Bellum, Rotny, Jon Siren, Merritt, Glitch
Land: USA
Recensent: Niklas Hurtig

HemsidaFacebookTwitterMyspaceLast.fmSpotifyDiscogsReverbnationYoutube

 

Gitarrdrivet och aggressivt sound som fortsätter den tidigare utstakade riktningen

Efter fyra år är Psyclon Nine med frontmannen Nero Bellum tillbaka med nya fullängdaren “Order of the Shadow: Act I”. Albumet fortsätter på den inslagna banan från föregångaren “We the Fallen” från 2009 vilket innebär att ljudbilden är starkt elgitarrdriven och flyttar åter igen positionerna bort från det elektroniska. Transformeringen från det helelektroniska aggrotech-soundet till dagens Extreme Metal har skett gradvis sedan ”Crwn Thy Frnicatr” släpptes 2007.

Spåren är invävda med kortare mellanspel vilket ger ett flytande intryck och man lockas lyssna igenom hela albumet från början snarare än att välja ut enstaka spår. Ibland framhävs melodiösa partier som överljuder det smattrande Metal-soundet i ett härligt avbräck till ljudbilden som kan bli lite smetig bland alla distade elgitarrer. Fragment av det elektroniska arvet kommer fram under albumets gång, som i “Order of the Shadow” där bakgrundskören starkt påminner om ”Sterbehilfe” av Suicide Commando.

“Take my hand while I take my life” är förmodligen albumets bästa spår. Nero Bellum skickar ut sina texter som en chockvåg mot lyssnaren och hans röst verkar nästan utan gräns. Det är i kontrasterna mellan den – som i en vaggvisa – stilla sången och det totala ångestfyllda skriket som de bästa stunderna infinner sig.

Psyclon Nine har producerat ett aggressivt och drivande Metal-album som rör sig bort från den – i debuten lagda – elektroniska grunden mot någonting som blandar friskt från båda läger. Det är inte revolutionerande men väldigt välljudande och fyllt av intressanta detaljer.

7/10 MYCKET BRA!

Tracklist

PS9
01. [Act : I] Consecration (0:46)
02. Shadows Unveiled (5:10)
03. Suffer Well (5:25)
04. Glamour Through Debris (4:26)
05. Come And See (1:36)
06. Afferte Mihi Mortem (4:13)
07. Use Once And Destroy (4:06)
08. Remains Of Eden : II (5:33)
09. But, With A Whimper (1:29)
10. Order Of The Shadow [The Heretic Awakened] (6:11)
11. Take My Hand While I Take My Life (4:51)
12. [Act : I] Penance (1:22)
13. The Saint And The Valentine (5:39)

Share Button

Comments are closed.