Subscribe via: RSS

Framework – “Untold Stories”

Posted on 05 December 2013

Framework – “Untold Stories”
Format: (Album) CD (digipak), Digital
Skivbolag: EKProduct
Releasedatum: 6 december 2013
Genre: Dark Electro, EBM
Bandmedlemmar: Daniel Konrad, Andreas Lehmann
Land: Tyskland
Recensent: Thomas Hulteberg

FacebookSpotifyDiscogs

Ofantligt förutsägbart

Tyska Framework gör comeback efter elva år (sedan 2002 års “Reflections” reds.anm.) med albumet “Untold Stories”, som tagit över två år att producera och spela in.

Musiken har skrivits med akustiska instrument och sedan spelats in digitalt och bandet beskriver albumet som “the highest technological level” och det stämmer. Maken till bra produktion får man leta efter! Men vad hjälper det när låtarna på skivan är ofantligt förutsägbara?

Missförstå mig rätt; albumet är inte dåligt, men den bjuder inte på någonting vi inte hört tidigare. “Untold Stories” innehåller 15 låtar och materialet spretar mellan dansant upptempo i till exempel “Mayhem” och “Confidence” – till sömnpiller som “Parting”.

Melodierna är enkla och lätta att komma ihåg men knappast originella, mycket känner man igen från artister som Icon of Coil och Covenant. En aspekt som verkligen inte är smickrande på “Untold Stories” är sången, till viss del på grund av filtret som ligger över mycket av denna, och dels för att det fullständigt saknas sångmelodier. Dessutom låter det som om sången är inspelad med normal röst och sedan distats för att låta argare. Undantaget från detta är “No Shut Eye” där Nine Seconds står för sången – och där hör man skillnad mellan en sångare och en person som tror att han eller hon kan sjunga.

Jag tvivlar på att särskilt många blir ledsna om Framework väljer att vänta elva år till nästa album.

Bästa spår: “For a Lifetime”

Sämsta spår: “Parting”

3/10 ASTRIST!

Tracklist

01. No Ho Sonno (04:13)
02. Sinners (03:50)
03. Scene of Crime (04:44)
04. Mayhem (06:28)
05. Parting (05:11)
06. Submerge (03:47)
07. No Shut Eye (feat. Nine Seconds) (04:25)
08. Confidence (05:59)
09. Before Dawn (04:56)
10. Walk Away (03:53)
11. For A Lifetime (05:21)
12. W.O.T. (For Eternity Version) (05:05)
13. The End (Experience) (02:52)
14. Parting (Remix by Disharmony) (05:14)
15. Walk Away (Tannhauser Gate Mix by Talvekoidik) (03:51)

 

Share Button

21 Responses to “Framework – “Untold Stories””

 1. Martin Åkesson says:

  Hade han verkligen hört CD? Skivan är fylld med fantastiska melodier och varierande sång. Denna översyn ger tyvärr fel intryck. Skivan skulle ha tjänat minst 7-8 poäng.

 2. DJ Moonlight says:

  So, you made a poor review and you may or may not agree with you, but
  this album it’s full of electronic melodies.

  Album: 7
  Thomas Hulteberg: 3

 3. Homer Simpson says:

  This review is shameful. The reviewer is a disrespectful person and does not understand that his words hurt musicians who have worked hard to deliver a good album loved by many people.

  Album: 7
  Thomas Hulteberg: 3

 4. Daniel Konrad says:

  I am stunned by this review! Written subjectively…okay but totally disrespectful. We have worked hard on this Album, it was an emotional process, and also personal experiences have been processed. It may not appeal to everyone, but please do a little more respect Mr. Hulteberg!

 5. Rob D.C. says:

  Wow, this reviewer needs to put the crack pipe down. As a musician myself, it’s quite obvious that this piece of work is overflowing with musical and technical prowess. I think someone needs a blowjob instead of a crack pipe!

 6. Roger says:

  First of all, a review is supposed to be subjectively written. You dont have to agree with it or like it. Mr. Hulteberg has in my opinion given a good review of the album and I know that he is well “up to date” with new bands and music. Both he and I are hired as dj:s at local clubs from time to time (not the same clubs). I got this album as a promo sometime ago and i can totally agree with his review. Its blend, boring and not interesting. Its not personal, its just that this album has nothing new or interesting. Sometimes a band makes a good album, sometimes they dont.

 7. hah says:

  the butthurt flows in here

 8. Brian says:

  A typical Swedish review of a band there´s quite unknown in Sweden. I bought Untol Stories when it came out on CD.
  I really like the non commerical sounds. Framework is different, not a regular German EBM band. The remixes from Talvekoidik and Disharmony are stunning, of the reasons I bought the CD. 8/10

 9. Roman says:

  Pathetic review,,,the reviewer needs to review another style of electronic music,,this album is professional, emotional and a solid piece of dark electronics. Maybe he needs to review comercial staff shits. Go review other staff,,you dont know what are you talking about Thomas Hulteberg

 10. [url=http://www.eevance.com/News/4b5ce2fe28308fd9.html]スイス昨年各種経済指標が比較的に理想的で、全国的には喜んで?。しかし、スイス連邦政府の経済最近事務秘書署は、スイス経済最近に遭遇した30年以来の珍しい困難を予測し、国民経済は今年、縮んで2 . 2%、2010年に失業率が5%の上昇があり。[/url]

 11. [url=http://www.ooobrand.com/bags/hermes/639.html]スイス独立時計職人ブランドSPEAKE-MARIN創始者ピーターSpeake-Marinさんが手を携えてヨーロッパ坊グループは、一貫して優雅な紳士の姿には上海に到着し、初めて出展2012年バーゼル表展が発表した最新作は、新しいSerpent Calendar。[/url]

 12. [url=http://www.gginza.com/%E6%99%82%E8%A8%88/%E3%83%AD%E3%83%AC%E3%83%83%E3%82%AF%E3%82%B9/daytona/04e74ce5ed154d2e.html]スーパーコピー 財布真心込めて最高 レベルのスーパーコピールイヴィトン偽物ブランド品をお届けしています。安全税関対策+ 素早い配送+随時の在庫補給+丁寧な対応+スーパーコピー販売業界最低価格に挑戦 !当店は業界最高品質に挑戦!全商品はプロの目にも分からないルイヴィトン 財布スーパーコピーです。[/url]

 13. [url=http://www.newkakaku.com/cxb1.htm]スーパーコピーロレックス時計販売はロレックスコピー時計通販専門店です . 0.645558604 ロレックスコピーメンズ完全にアウトアイス4.25カラット特大ブラックダイヤモンドウォッチ . 業界に比類のないロレックスコピー高品質だけでなく、唯一無二のデザインがあり、ロレックス時計コピー入荷の情報に関しましては、当店の入荷ブログにて写真つきで更新しております。 デイトナコピー時計 :[/url]


Leave a Reply