Subscribe via: RSS

Vogon Poetry – “Land of Forever”

Posted on 28 November 2013

Vogon Poetry – “Land of Forever”
Format: (EP) Digital
Skivbolag: Danger in Sound (Spinnup)
Relesasedatum: 1 augusti 2013
Genre: Electropop, Pop
Bandmedlemmar: Roger Tell, Daniel Önnerby, John Andersson
Land: Sverige
Recensent: Jens Atterstrand

FacebookMyspaceLast.fmSpotifySoundcloud

Orkestral elektronisk pop för favoritfåtöljen

Göteborgsbaserade Vogon Poetry, med de två låtskrivarna Roger Tell och Daniel Önnerby samt sångaren John Andersson, följer nu upp förra årets EP “The Third Worst Poetry in the Universe” med femspårs-EP:n “Land of Forever”.

EP:n ger oss fyra nya minimalt arrangerade elektroniska poplåtar som i mångt och mycket tar upp tråden där den första EP:ns tre låtar avslutades. Det är avskalat, tillbakadraget och lågmält när man via några få ledande melodislingor och Johns mycket tonsäkra, starka och välljudande stämma radar upp låtarna.

Den inledande och mycket Erasure-doftande balladen (titelspåret) “Land of Forever” är en stark smäktande kärlekshistoria med sitt minimala orkestrala stråkarrangemang, analoga synthbas, små bakgrunds-blipp och enkla trumprogrammering.

Andraspåret “A Fine Day”, som är byggd på en glad medryckande synthpianoslinga höjer sedan tempot ett snäpp medan det fjärde spåret, den gitarrkryddade “Destiny (A Version)”, som följer den ganska långtråkiga och monotona “Driven”, i sin tur inramas av en mystisk konversation som agerar en annorlunda och fräckt mellanakt inför den (alternativa) orkestrala versionen av titelspåret.

Vogon Poetry ger oss elektronisk pop för favoritfåtöljen, bilresan eller möjligen för en sittande publik som stilla avnjuter en middag tillsammans med levande ljus med kristallkronor i taket. Slutsatsen är att det är fullt godkänt i min bok och “Land of Forever” lämnar mig fortfarande tillräckligt nyfiken för att vilja ha koll på när trion levererar nytt material nästa gång.

5/10 GODKÄNT!

 Tracklist

01. Land of Forever (03:46)
02. A Fine Day (04:22)
03. Driven (04:10)
04. Destiny (A Version) (03:38)
05. Land of Forever (Orchestral Version) (03:41)

 

Share Button

Comments are closed.