Subscribe via: RSS

Sonik Foundry – “Chaos”

Posted on 04 October 2013

Sonik Foundry – “Chaos”
Format: CD, Digital
Skivbolag: Nilaihah Records
Releasedatum: 3 september 2013
Genre: EBM
Bandmedlemmar: Nikademus (aka Nick Deflaminis)
Land: USA
Recensent: Thomas Hulteberg

HemsidaFacebookMyspaceTwitterSpotifyDiscogsSoundcloudReverbnationBandcampYoutube

Monoton och onyanserad

Sonik Foundry är tillbaka med ett nytt album mindre än tre månader efter att man släppte (remixalbumet) “Twisted Remixes”. Två av låtarna från det albumet är också med på “Chaos”“Mind Twister” och “Into the Storm”.

Projektet har tagit en ny inriktning från de två tidigare fullängdsalbumen “Explosive” och “Parish to Redemption”, tyvärr är det en inriktning som inte tilltalar mig mer. Borta är de industriella ljuden och den aggressiva, distade sången. Fokus på de 14 spåren ligger istället på dansanta melodier och ren sång. Monoton och onyanserad sång som nästan blir hypnotisk efter ett tag.

Projektets enda fasta medlem, Nikademus (aka Nick Deflaminis), är en man som verkligen älskar ljudet av sin egen röst. Tempot och tyngden är det inget fel på utan många av låtarna lämpar sig utmärkt för dansgolvet med ett lysande undantag, “Into the Storm” som med sin makliga takt ger eftertryck till den sorgliga texten om utanförskap. Det är ironiskt att den låt som har starkast text tyvärr är den tråkigaste på hela skivan, resten av texterna är juvenila nödrim om odödhet och annat trams.

Lyssna hellre på föregångaren “Explosive”.

Bästa spår: “Into the Storm”

Sämsta spår: (också) “Into the Storm”

4/10 UNDERKÄNT!

Tracklist

sonik_foundtry

01. Mind Twister (04:42)
02. Chaos (04:09)
03. Undead (04:01)
04. Into the Storm (05:12)
05. Impact (03:46)
06. Sadness (04:14)
07. Dreamland (04:32)
08. Liar (03:19)
09. In Exile (05:00)
10. The Aftermath (04:45)
11. House of Fear (05:38)
12. Placate Me (04:38)
13. Chaos (Bella Morte Remix) (04:37)
14. Dreamland (Alkemic Generator Remix) (04:36)

 

Share Button

Comments are closed.