Subscribe via: RSS

Mörkret närmar sig när Noir albumdebuterar

Posted on 02 October 2013

Mörkret närmar sig när Noir albumdebuterar

Amerikanska Noir, som förra året aptitretade med digial-EP:n “My Dear” (med den populära remixen av Assemblage 23) efter att ha skrivit på för den Nordamerikanska jätten Metropolis Records, är nu redo att presentera debutalbumet “Darkly Near”.

Albumet innehåller tio spår av Noirs unika mörka elektroniska pop, med influenser från en lång rad olika genres, därav även en cover av The Cure-klassikern “A Forest”. (Provlyssna två versioner av “My Dear” nedan!)

Hjärnan bakom projektet är den Brooklynbaserade sångaren och låtskrivaren Athan Maroulis, som sedan tidigare är bekant från åttiotalsprojektet Fahrenheit 451 och som sångare i Spahn Ranch som släppte sex album mellan 1993 och 2001.

Efter sin medverkan i Spahn Ranch så tog Athan en drygt tio år lång paus från den alternativa elektroniska musikscenen för att istället producera en lång rad återutgivningar av 30- och 40-tals jazz- och bluesskivor samt arbeta bakom kulisserna för en rad andra band.

Sedan tidigare så har Athan Maroulis även släppt varit aktiv med Tubalcain, det kortlivade projektet Alchemia (tillsammans med Phillip B. Klingler) samt i industrialkvintetten Executive Slacks.

Sedan 2009 har han också gästspelat med band som Razed in Black och neoclassictrion Black Tape for a Blue Girl – där han i det sistnämnda fallet medverkade på “10 Neurotics” (2009) och turnerade med bandet (både i USA och Europa) under 2010 och 2011.

“Darkly Near” släpps den 22 oktober via Metropolis Records.

Tracklist

noir_darkly_near

  1. My Dear
  2. The Bells
  3. The Grifter
  4. A Forest
  5. The Voyeurs
  6. The Tracics
  7. Timephase
  8. When The Rains Came
  9. The Satin Box
  10. In Every Dream Home a Heartache


Share Button

Comments are closed.