Subscribe via: RSS

Interface – “The Perfect World”

Posted on 11 October 2013

Interface – “The Perfect World”
Format: (Album) CD, Digital
Skivbolag: Nilaihah Records
Releasedatum: 24 september
Genre: EBM, Industrial, Futurepop
Bandmedlemmar: Eric Eldredge, Jon Billian
Land: USA
Recensent: Alexander Johansson

HemsidaFacebookMyspaceLast.fmSpotifyDiscogsReverbnationBandcamp

Instrumentala överraskningar på en spretig anrättning

Man kan inte annat än beundra band som arbetat sedan 1993 och skapat ett dussin album. Med detta sagt så måste jag tyvärr tillstå att nya albumet “The Perfect World” inte är någon fullgånget projekt. Interface bjuder på sitt trettonde album på en spretig anrättning låtar som spänner över EBM, nittiotals-industrial á la Skinny Puppy och välproducerat svartrock som ett Paradise Lost utan inspiration. Det vill säga precis som Paradise Lost tyvärr låtit under en längre tid.

Bandets motor Eric Eldredge har satt en viss ära i att tillhandahålla denna musikaliska bredd, men jag tror inte att den hjälpt Interface till någon större kommersiell framgång även om Eric har lyckats försörja sig på Interface och remixprojekt enligt egen utsaga sedan 1997.

“The Perfect World” startar stämningsfullt med starka “Ignition” och man hoppas på en svart EBM-kavalkad à la VNV Nation-mästerverken “Empires” och “Futureperfect” men omedelbart efter kommer en trött EBM-dussinlåt, “It Begins Today”, med vår älskade genres generella och alldeles för frekvent förekommande mest tragiska estetiska tillkortakommande – en alldaglig sångstämma med ytterst begränsat register. Sen blir det sämre. “Fashionista” hade varit rolig 1982. Men inte idag. “In Fidelity” är rockig och rivig Skinny Puppy-synth, men utan den konstnärliga nerv som gör att Skinny Puppy alltid kommer att vara värst och ondast, även om de egentligen kanske inte ens längre är det? “Mirror Mirror” och “I Don’t Dream Anymore” tror jag att jag har hört på någon Paradise Lost-skiva. Den lätt grungeiga hårdrock-sångstilen imponerar inte på mig, även om texten på den senare är ganska gripande.

Bäst är de instrumentala låtarna “Nocturne” och “Searching (Through Empty Spaces)”. Den senare är en medryckande trancedänga synth-DJ:s gott och väl kan testa på dansgolven innan de lägger “The Perfect World” åt sidan och börjar leta efter något mer fullständigt.

Jag tror att det är dags för Interface att bestämma sig för vilket gränssnitt de ska ha mot sin publik.

4/10 TRÅKIG!

Tracklist

Interface

01. Ignition (01:25)
02. It Begins Today (04:49)
03. Fashionista (03:43)
04. In Fidelity (04:10)
05. Mirror Mirror (03:28)
06. Nocturne (01:59)
07. Stateless (04:50)
08. Searching (Through Empty Spaces) (05:10)
09. Everyone Listening (04:17)
10. I Don’t Dream Anymore (04:22)
11. Square One… (04:47)
12. …Back to the Beginning (04:21)
13. Eulogy (02:53)

 

Share Button

Comments are closed.